Magyar foci

Egymás után jelentik be a bércsökkentést a magyar klubok

Az NB I-es Diósgyőr és a másodosztályú MTK is spórol a fizetéseken.

A honi élvonal ötödik helyén álló Diósgyőr a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági válsághelyzetre reagálva pénzügyi megszorító intézkedésekről határozott. A működési költségek csökkentése mellett a vezetőség közös megegyezéssel csökkenti a menedzsment tagjai, a labdarúgók, az edzők és a klub többi munkavállalójának fizetését.

Rövid egyeztetést követően a futballisták, a Feczkó Tamás vezette szakmai stáb és a menedzsment tagjai lemondtak április 1-től fizetésük harminc százalékáról. A többi munkavállaló bére jövedelmük függvényében sávosan, kisebb mértékben csökken, tekintetbe véve szociális szempontokat is.

Hasonló döntést jelentett be az ugyancsak felfüggesztett másodosztály éllovasa, az MTK is.

A játékosok és a szakmai stáb tagjai június harmincadikáig csökkentett bért kapnak. Fontos elmondanom, hogy ez nem diktátum alapján született döntés. Számunkra a labdarúgók értéket képviselnek, és hisszük azt, hogy ők is megbecsüléssel tekintenek az MTK Budapest felé. Amikor leültem egyeztetni Kanta Józseffel, Pintér Ádámmal és Lencse Lászlóval, nekik is azt hangsúlyoztam, hogy egyetértésben szeretnénk a módosítást bevezetni, úgy, hogy az egész öltöző partner legyen ebben. Úgy látom, hogy a játékosoknak van felelősségtudatuk és ők is hoznak áldozatokat. Vállalták, hogy a bérük húsz százalékáról lemondanak

– mondta Polyák Balázs sportigazgató.

Kiemelt kép: mtkbudapest.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik