Magyar foci sport

Koronavírus: példát mutatnak a magyar labdarúgók

Szó, mi szó, szereti az internet népe a nyelvét köszörülni a magyar futballistákon. Íme a bizonyíték, hogy tök normális, érző szívű, segítőkész emberek, olyanok, akik nemhogy a többi hazai sportágnak, de tán a világnak is példát mutatnak.

A nemzetközi és a hazai futballéletben is egyre több játékos, edző adományozott a koronavírus elleni harc megsegítése érdekében. A magyar labdarúgók közül például

Az egyéni kezdeményezések mellett azonban olyanról eddig nem olvastunk, hogy a komplett sportág kezdene gyűjtésbe a koronavírus elleni harc érdekében.

Márpedig Dr. Zalai Dávid, az MLSZ korábbi tudományos munkatársa, Hegedüs Lajos, a Puskás Akadémia, és Bogdán Ádám, a skót Hibernian FC kapusa most erre szólítja fel a magyar labdarúgókat és a futballban dolgozó szakembereket.

A két közismert labdarúgó és az ötletgazda Dr. Zalai a tegyjot.hu oldalon indított gyűjtést az alábbi üzenettel:

Azt mondják a győzelem rajtunk múlik. Hát tegyünk meg mindent, hogy rajtunk ne múljon! Bár lehet, hogy különböző csapatokban játszunk, dolgozunk, más csapatoknak szurkolunk, de a pályán kívül mi egy csapat vagyunk. Adományainkkal segítsük a Szent László Kórházat a koronavírus járvány legyőzésében. Támogassuk a járványügyi központ egészségügyi szakembereit, továbbá a kórház infrastruktúra és műszerezettség fejlesztését.

Bogdán Ádám a 24.hu kérdésére elmondta: „Kifejezetten a magyar labdarúgó-társadalomnak szól a felhívás. Nincs megkötve senkinek sem a keze, bármekkora összeggel segíthet, mert a kicsi is sokat számít annak érdekében, hogy a kórház beszerezze a szükséges és esetleg hiányzó eszközöket, segítse az alázatosan dolgozó egészségügyi munkatársait. Bízom benne, hogy a közösségi hálón keresztül a lehető legtöbb magyar labdarúgóhoz eljut a kezdeményezés és akár komplett csapatok is összefognak a jó cél érdekében.”

Bogdán Ádám jelezte: a kicsi is sokat számít. Fotó: Michael Zemanek/Backpage Images/DPPI/AFP

Bogdán Ádám bő évtizede külföldön él, így neki nem kell nap mint nap szembesülnie azzal a sportágát körülvevő negatív hangulattal, ami miatt extrán fontosnak tartja Hegedüs Lajos a magyar labdarúgók összefogását:

Annyit kaptunk a labdarúgástól, ami már-már kötelez minket arra, hogy odaálljunk és segítsünk ebben a helyzetben. Szeretnénk bebizonyítani, hogy közbeszéd ellenére a magyar labdarúgók rendes, tisztességes, érző szívű emberek, akik képesek csapatként összefogni a jó cél érdekében

– fogalmazott a Puskás Akadémia kapusa honlapunk megkeresésére.

Cikkünk megjelenésekor már épp tizenegy olyan labdarúgó akadt, aki csatlakozott. Aki szeretne részese lenni az összefogásnak az itt tudja a tetszés szerinti összegű adományát átutalni.

Kiemelt kép: Puskás Akadémia Flickr

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!