Magyar foci

Koronavírus: példát mutatnak a magyar labdarúgók

Szó, mi szó, szereti az internet népe a nyelvét köszörülni a magyar futballistákon. Íme a bizonyíték, hogy tök normális, érző szívű, segítőkész emberek, olyanok, akik nemhogy a többi hazai sportágnak, de tán a világnak is példát mutatnak.

A nemzetközi és a hazai futballéletben is egyre több játékos, edző adományozott a koronavírus elleni harc megsegítése érdekében. A magyar labdarúgók közül például

Az egyéni kezdeményezések mellett azonban olyanról eddig nem olvastunk, hogy a komplett sportág kezdene gyűjtésbe a koronavírus elleni harc érdekében.

Márpedig Dr. Zalai Dávid, az MLSZ korábbi tudományos munkatársa, Hegedüs Lajos, a Puskás Akadémia, és Bogdán Ádám, a skót Hibernian FC kapusa most erre szólítja fel a magyar labdarúgókat és a futballban dolgozó szakembereket.

A két közismert labdarúgó és az ötletgazda Dr. Zalai a tegyjot.hu oldalon indított gyűjtést az alábbi üzenettel:

Azt mondják a győzelem rajtunk múlik. Hát tegyünk meg mindent, hogy rajtunk ne múljon! Bár lehet, hogy különböző csapatokban játszunk, dolgozunk, más csapatoknak szurkolunk, de a pályán kívül mi egy csapat vagyunk. Adományainkkal segítsük a Szent László Kórházat a koronavírus járvány legyőzésében. Támogassuk a járványügyi központ egészségügyi szakembereit, továbbá a kórház infrastruktúra és műszerezettség fejlesztését.

Bogdán Ádám a 24.hu kérdésére elmondta: „Kifejezetten a magyar labdarúgó-társadalomnak szól a felhívás. Nincs megkötve senkinek sem a keze, bármekkora összeggel segíthet, mert a kicsi is sokat számít annak érdekében, hogy a kórház beszerezze a szükséges és esetleg hiányzó eszközöket, segítse az alázatosan dolgozó egészségügyi munkatársait. Bízom benne, hogy a közösségi hálón keresztül a lehető legtöbb magyar labdarúgóhoz eljut a kezdeményezés és akár komplett csapatok is összefognak a jó cél érdekében.”

Bogdán Ádám jelezte: a kicsi is sokat számít. Fotó: Michael Zemanek/Backpage Images/DPPI/AFP

Bogdán Ádám bő évtizede külföldön él, így neki nem kell nap mint nap szembesülnie azzal a sportágát körülvevő negatív hangulattal, ami miatt extrán fontosnak tartja Hegedüs Lajos a magyar labdarúgók összefogását:

Annyit kaptunk a labdarúgástól, ami már-már kötelez minket arra, hogy odaálljunk és segítsünk ebben a helyzetben. Szeretnénk bebizonyítani, hogy közbeszéd ellenére a magyar labdarúgók rendes, tisztességes, érző szívű emberek, akik képesek csapatként összefogni a jó cél érdekében

– fogalmazott a Puskás Akadémia kapusa honlapunk megkeresésére.

Cikkünk megjelenésekor már épp tizenegy olyan labdarúgó akadt, aki csatlakozott. Aki szeretne részese lenni az összefogásnak az itt tudja a tetszés szerinti összegű adományát átutalni.

Kiemelt kép: Puskás Akadémia Flickr

Olvasói sztorik