Magyar foci

2021 a magyar fociválogatott éve lehet

Eb, vb-selejtező, Nemzetek Ligája – tele a naptár meccsekkel.

Az Európai Labdarúgó Szövetség keddi döntése értelmében az egész világot sújtó koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztották az Európa-bajnokságot. Az eredetileg június 12. és július 12. közöttre tervezett európai tornát 2021. június 11. és július 11. között rendezik meg, az eredeti terveknek megfelelően 24 csapat részvételével, Európa 12 városában, köztük Budapesten. A selejtezőket szeretnék még idén befejezni.

Így azonban elég sűrű program várhat a magyar válogatottra, hiszen ha a pótselejtezőket sikerrel veszi, úgy három meccs rögtön garantált az Eb-n – számolgatott az m4sport.hu.

Elvileg márciusban már elkezdődnek a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezői is, ugyanakkor azt nem lehet tudni, hogy az idén őszre tervezett Nemzetek Ligája-selejtezőket vajon meg tudják-e rendezni. Ha esetleg nem, akkor azok is átcsúszhatnak 2021-re.

Biciklivel „randalírozott” a magyar szövetségi kapitány
Marco Rossi azt mondja, hogy mára már megjavult.

A NL helyosztói egyébként öt nappal lennének az Eb rajtja előtt, így biztos, hogy változtatnak majd ennek a lebonyolításán is.

És akkor még nem is beszéltünk arról az eshetőségről, ha jövőre halasztják a tokiói olimpiát. Ennek a futballtornáján ugyan nem érdekelt a magyar együttes, de több másik európai együttes igen, így ez is alaposan bekavarhat a többi torna lebonyolításába.

A jövő évi részletes programot és versenynaptárat az UEFA munkacsoportja a közeljövőben dolgozza ki.

Kiemelt kép: Paul ELLIS / AFP