Magyar foci sport

Hazaküldte minden játékosát az NB II-es focicsapat

A járvány miatt otthon készülnek a Haladás labdarúgói.

A koronavírus-járvány miatt befejezték a közös edzéseket a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatának játékosai. A vasi futballisták egyéni edzésterv alapján készülnek tovább.

A szombathelyiek számára a lehető legrosszabbkor jött a ki tudja meddig tartó kényszerszünet. A tavasszal megszerezhető 21 pontból 15-öt begyűjtő vasiak lendületben voltak, utolsó két meccsüket 7-2-es gólkülönbséggel abszolválták.

A klubnál a Magyar Labdarúgó Szövetség ajánlása alapján a közös edzésekkel is leálltak – kedden már nem tréningeztek. Reggel még elhozták az öltözőből azokat a holmijaikat, amelyekre a következő időszakban szükségük lehet.

Mivel a Haladás Stadion és az Illés Akadémia is bezárta kapuit, ha akarnánk, sem tudnánk hol edzeni

– mondta Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója a klubhonlapnak.

A játékosok megkapták egyéni edzéstervüket, a továbbiakban ez alapján, odahaza készülnek. Az edzőinknek megvan a technikai hátterük ahhoz, hogy akár naponta is ellenőrizzék, minden feladatot végrehajtottak-e. De osztom Mátyus János véleményét, aki azt mondta, amilyen jó most a csapatszellem, és amilyen örömmel jöttek edzésre a játékosok, mindenki egyedül is elvégzi majd a gyakorlatokat. A játékosok csalódottak voltak, hogy véget értek a közös tréningek – ebből is látszik, milyen összetartó közösség a mienk.

A futballisták tehát kvázi úgy készülnek majd a kényszerszünet alatt, mint a nyári vagy a téli pihenőjük alatt.

Nyilván nekünk nem jött jól a szünet, jó passzban voltunk, jöttek az eredmények. De első az emberek egészsége, ha ezzel másoknak tudunk segíteni, akkor kötelességünk otthon maradni – valamennyiünknek ezt kell szem előtt tartania. Jómagam már három napja itthon vagyok, több időm jut a családomra – három gyerek mellett nem is unatkozik az ember. Egy hétre előre megkaptuk az egyéni edzéstervet, így lesz ez a jövőben is – elsősorban futás, erősítés szerepel a programban. Biztos vagyok abban, hogy mindenki százszázalékosan elvégzi a feladatokat, nem akarjuk lerombolni azt, amit tavasszal felépítettünk. Bízom abban, hogy hamarosan visszaáll minden a megszokott, normális kerékvágásba – akkor pedig ott kell folytatnunk, ahol most abbahagytuk

– mondta Schimmer Szabolcs, a zöld-fehérek rutinos jobb oldali védője, csapatkapitánya.

Kiemelt kép: haladas.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!