Magyar foci

Most úgy néz ki, zárt kapus lesz a bolgár-magyar Eb-pótselejtező

Bulgáriát is elérte a koronavírus-járvány, vasárnap jelentették be az első négy beteget, ami után a kormány viszonylag gyorsan döntött arról, hogy a sporteseményeket mostantól zárt kapuk mögött kell megrendezni. Március 26-án, Szófiában bolgár-magyar Nemzetek Ligája- és Európa-bajnoki pótselejtezős meccset rendeznek, az MLSZ pedig a Twitteren közölte, hogy a bolgár kormány döntése ezt a találkozót is érinti – de hozzáteszik, hogy a határozat még változhat az említett időpontig.

Az mlsz.hu-n egy bővebb cikk jelent meg, amely szerint a magyar szövetség folyamatosan egyeztet a bolgárokkal, amint változás lesz, azonnal értesítik a magyar közvéleményt. „A válogatott és stábja az eredeti terveknek megfelelően folytatja a felkészülés, az utazás, az ott tartózkodás és a mérkőzés előkészítését, szervezését” – tették hozzá.

Egy bolgár újságíró, Metodi Shumanov szintén a Twitteren írta azt, hogy azonnali hatállyal beszüntették a meccsre a jegyárusítást a hazai drukkereknek. A magyar szektorba szóló 2500 jegy korábban mintegy 40 perc alatt fogyott el.

A március 26-i mérkőzés győztese öt nappal később az Európa-bajnoki részvételért játszhatna. Ha nyerünk, úgy a román-izlandi párharc továbbjutója lesz az ellenfél a Puskás Arénában.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik