Magyar foci sport

Lázár Bence édesanyja: Még most is lesem az ajtót

Két éve hunyt el a korábbi újpesti csatár.

Két éve a teljes magyar sportéletet megrázta Lázár Bence halálhíre. A mindössze huszonhat esztendős labdarúgó hosszú hónapok szenvedései után adta fel a leukémiával szembeni harcot. Az Újpest egykori támadójának édesanyját a Pesti Hírlap szólaltatta meg.

Azt mondják, az idő minden sebet begyógyít. Én nem hiszek ebben. Még most is lesem az ajtót, hátha belép rajta a fiam, és azt mondja, itt vagyok, anya, nincs semmi baj. Képtelen vagyok feldolgozni, hogy mindez velünk történt meg. Olykor becsukom a szemem, és jönnek vissza a reménykedés, a fájdalom pillanatai. Bence két és fél évig harcolt a betegséggel, és én azt mondom, hogy a fiam igazi hős, hogy képes volt így végigcsinálni. Most is hallom, hogy azt mondja a betegsége alatt, »anya, én átlagos, teljesen átlagos életet akarok élni«. Amikor kiderült a betegsége, arról beszélt, azért kapta ő, mert isten a legnehezebb csatáit a legjobb harcosainak adja

– mondta megrendülten Márti.

A Sport Televízió korábbi szakkommentátorára tavaly és tavalyelőtt is Kecskeméten emlékeztek, a jótékonysági gála bevételét, illetve a különböző felajánlásokat a „Soha ne add fel, Lázár Bence!” emlékalapítvány számlájára helyezték.

Igazából ott és akkor döbbentem rá, mennyien szerették Bencét, még felsorolni is nehéz azt a rengeteg figyelmet és ajándékot, amit kaptam, kaptunk az emberektől. A kézilabdázó Nagy Laci például Messi és az egész csapat aláírásával díszített Barcelona-mezt küldött, de eljött az Amerikából épp’ hazatérő Nikolics Nemanja is, ott volt Juhász Roland, valamint több volt NB I-es és válogatott játékos, előző klubjai, barátai és persze az újpesti srácok. Nem a győzelem volt itt a fontos, hanem az, hogy Bencére emlékezzünk közösen. A második gálát már nagyjából ezer néző figyelte a nézőtérről. Én pedig lopva lestem a székeket, hátha ott ül valamelyiken a fiam. Hálás vagyok Caramelnek, aki elfogadta meghívásunkat, nagyon szerette dalait a fiam, s aki ott a sportcsarnokban elénekelte a Zeniten túl című számot. Mondanom sem kell, együtt sírtunk valamennyien

– elevenítette fel a szívszorító pillanatokat Lázár Bence édesanyja.

A tragikusan fiatalon elhunyt játékosról stadiont neveztek el Lajosmizsén: 12 évesen itt kezdett el futballozni.

Kiemelt kép: Sport Televízió

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!