Magyar foci

Külföldi bajnokcsapathoz szerződött a magyar támadó

Vida Kristopher a lengyel Piast Gliwice játékosa lett.

Vida Kristopher az orvosi kivizsgálások sikeres abszolválása után 3,5 évre szóló szerződést írt alá a Piast Gliwice gárdájával. Az aktuális lengyel bajnok öltözőjében ismét találkozik az egykori dunaszerdahelyi csapattársával, Tomás Hukkal – jelentette be a dac1904.sk.

Nagyon hálás vagyok a klubnak, a csapattársaimnak, mind az öt korábbi és jelenlegi edzőnek, akárcsak a fantasztikus szurkolóknak. Közösen éltük át ezt a gyönyörű fejlődést, amin a DAC végig ment. Amikor ide igazoltam, nem volt stadionunk, az akadémián mindössze két pálya állt és az eredmények sem néztek ki túl jól. Most minden adott ahhoz, hogy tovább nőjön a klub. Büszkeséggel tölt el, hogy ebben a környezetben javulhattam és több mint száz mérkőzésen léphettem pályára! Örökre a szívembe zártam ezt az időszakot, eljött azonban annak az ideje, hogy egy újabb lépést tegyek a karrieremben. Mindent köszönök és szorítok nektek. Hajrá, DAC!

– mondta búcsúzóul a 24 éves Vida.

Újra légiósnak állhat Németh Krisztián
A magyar válogatott támadó iránt a DAC érdeklődik.

A DAC tavalyi és jelenlegi szezonbeli legjobb góllövője 2016 nyarán a holland De Graafschap együtteséből igazolt a klubhoz. Fokozatosan a csapat kulcsemberei közé nőtte ki magát, és a magyar válogatott bővebb keretébe is bekerült. Három és fél év alatt 106 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára sárga-kékben, ezeken 29 gólt szerzett. A DAC első ligás góllövőlistájának az ötödik helyén áll. Az Európa Ligában további 8 találkozót abszolvált, ezeken két találatot jegyzett.

Az új tulajdonos ideje alatt Krisz volt a klub egyik legértékesebb játékosa. Emlékszem az első látogatására, amely pont a 21. születésnapján volt, amikor az öreg stadiont bontása zajlott. Mindazon évek alatt ő személyesítette meg a klub fejlődését, filozófiáját és értékeit. Krisz szíve mindörökre sárga-kék marad. Nem foszthattuk meg attól, hogy kihasználja ezt a lehetőséget és természetesen sok szerencsét kívánunk neki. Kriszt örökre a szívünkbe zártuk

– állapította meg a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Kiemelt kép: FC DAC 1904

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik