Magyar foci sport

„Örüljenek, amiért ilyen futballszerető miniszterelnökük van”

Megérti a szurkolók elkeseredettségét, de Georges Leekens korábbi szövetségi kapitány azt mondta, csak felkészülési mérkőzéseket kapott, és több türelem járt volna neki Magyarországon

A belga szakember négy mérkőzésen ülhetett a kispadon, a Fehéroroszországban elért 1-1-es döntetlen mellett három hazai vereség volt a mérlege (Kazahsztán 2-3, Skócia 0-1, Ausztrália 1-2).

„Sajnálom. Azért szerződtem Magyarországra, hogy futballreformot csináljak. Valami hasonlót, mint korábban Belgiumban. Sajnos nem hagytak időt erre a munkára. Sőt, igazán el sem kezdhettem dolgozni. Megértem a szurkolók elkeseredettségét, és még azt is mondhatnám, elfogadom a kritikát, csakhogy egy dolgot mindenképpen tisztáznunk kell: csupán tesztmeccseken kaptam lehetőséget a bizonyításra. Ezek a találkozók a felkészülést, a csapatépítést, a játékosok összeszoktatását, sőt megismerését szolgálta” – nyilatkozta a Pesti Hírlapnak.

Állítja, ha hagyták volna dolgozni, igenis eredményeket mutatott volna fel.

„Nem csodatévőnek jöttem, hanem azért, hogy segítsek. Én hívtam be a keretbe először Szoboszlai Dominikot, én szorgalmaztam Willi Orbán honosítását. Amikor Magyarországra érkeztem, szisztematikusan térképeztem fel az utánpótlást, korosztályos meccsekre jártam, korosztályos válogatottakat figyeltem, jegyzeteltem, és minden információt begyűjtöttem” – tette hozzá.

Azt mondta, Magyarországon most irigylésre méltó minden, ami a futball körül történik.

Örüljenek, amiért ilyen futballszerető miniszterelnökük van. Minden feltétel adott, hogy a futball fejlődjön.

Marco Rossival kapcsolatosan csak azt kérdezte: „Ő már kivitte az Eb-re a magyar válogatottat? Úgy tudom, még nem. Bulgáriánál egyébként jobbak a magyarok, győzhetnek Szófiában, és akkor az új Puskás Arénában kivívhatják a továbbjutást.”

Kiemelt fotó: Kisbenedek Attila /AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!