Magyar foci

Rebrov nem foglalkozik Nikolics fehérvári szerződésével

A 21. fordulójának rangadóján csapnak össze a felek.

A címvédő és listavezető Ferencváros közvetlen üldözőjét, a második Mol Fehérvárt fogadja a labdarúgó OTP Bank Liga szombaton sorra kerülő 21. fordulójának rangadóján.

A zöld-fehéreknek bőven volt idejük rápihenni és felkészülni a találkozóra: az előző körben nem léptek pályára, mert az Újpest elleni derbijüket a Szusza Ferenc Stadion gyepének alkalmatlansága miatt elhalasztották, a Magyar Kupából pedig már korábban kiestek, így hét közben sem kellett játszaniuk.

Velük ellentétben a Fehérvár múlt szombaton a harmadik Mezőkövesdet látta vendégül és győzte le 2-1-re, majd az MK-ban kedden 0-0-s döntetlent játszott az Újpest „vendégeként”Szegeden.

A Ferencváros kényelmesnek mondható helyzetből várja a szombat esti rangadót, előnye ugyanis három pont a Fehérvárral szemben úgy, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszott ellenfelénél.

Szerhij Rebrov, az FTC ukrán vezetőedzője a Fehérvárba négy és fél év légióskodás után múlt csütörtökön visszatért Nikolics Nemanjáról is szót ejtett a meccset megelőző sajtótájékoztatón, elmondta, a rivális a 32 éves csatárral és nélküle is ugyanolyan kemény ellenfél.

Ugyanúgy készülünk rájuk, mintha nem történt volna meg ez az igazolás, igyekszünk feltérképezni az erősségeiket és a gyengeségeiket, de leginkább magunkkal foglalkozunk

– olvasható Rebrov nyilatkozata a fradi.hu-n.

A másik oldalon Kovácsik Ádám, a Fehérvár kapusa azt mondta az együttes holnapjának, hogy nem számít sok gólra szombaton, szerinte egy találat dönt majd a három pont sorsáról, mert mindkét csapatra jellemző, hogy jól szervezi meg a védekezését.

Tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a Groupama Arénában, ahol a Ferencváros csaknem három éve nem szenvedett vereséget a bajnokságban. Ugyanakkor tavaly tavasszal mi nyerni tudtunk ott a Magyar Kupában, ebből mindenképp erőt meríthetünk

– jelentette ki Kovácsik.

A Ferencváros veretlenségi sorozata 15 meccs óta tart az OTP Bank Ligában, pályaválasztóként pedig egymás után 46 találkozót vívtak meg veretlenül a zöld-fehérek. Az M4 Sport a találkozót élőben közvetíti.

Kiemelt kép: fradi.hu

Olvasói sztorik