Magyar foci

Szegeden szenvedett az Újpest és a Fehérvár

Gól és futball nélküli kupacsata.

A saját stadionjától csaknem kétszáz kilométerre, Szegeden játszott az Újpest a Fehérvár FC ellen a Magyar Kupában, bár a „játszott” markáns túlzás a látottak alapján. Mondjuk ki: csapnivaló összecsapást hozott a nyolcaddöntő első meccse, melyet 1751 szurkoló fagyoskodott végig.

A legizgalmasabb jelenetet talán a 48. percben jegyezhettük fel, még az sem elképzelhetetlen, hogy gólt szerzett a Fehérvár. Georgi Milanov fejelt a hosszún érkező Funsho Bamgboye felé, aki közelről kapura lőtt, Banai Dávid a gólvonal környékén hárított. Miután idehaza egyelőre nincs videobíró, hinnünk kellett Karakó Ferenc játékvezetőnek, aki szerint a labda nem ért célba.

További kritika helyett jegyezzük meg, hogy a Vidi második csapatához tartozó, mindössze 18 esztendős Nyári Patrik végigjátszotta a találkozót (a legkevésbé sem lógott ki a mezőnyből…), a visszatérő Nikolics Nemanja pedig csereként szállt be. Szombaton a Fradi elleni NB I-es ütközet vár a Vidire, jövő szerdán pedig jöhet az Újpest elleni visszavágó. Az csak jobb lehet…

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés

Újpest FC–Mol Fehérvár FC 0–0

Olvasói sztorik