Magyar foci

Böde legyintése is földrengéssel ér fel, piros lapok Pakson

Csodagólt szerzett Houri, a fehérváriak „bűvésze”.

Enyhén szólva sem a paksiak elképzelése szerint alakult a Puskás Akadémia elleni összecsapás. Az még hagyján, hogy az ukrán Artem Favorov már a 11. percben megszerezte a vezetést a felcsútiak számára, az első félidő hajrájában kettős emberhátrányba került a tolnai együttes.

Előbb Könyves Norbert használt pályára nem illő szavakat Pintér Csaba játékvezető szerint, majd a paksiak kedvence, Böde Dániel jutott hasonló sorsa. A felvételek alapján a korábbi Fradi-csatár kissé meglegyintette Dejan Trajkovskit, aki, persze hatalmasat esett, mire Böde heves reklamálásba kezdett. A végeredmény itt is piros lap volt, vagyis villámgyorsan elvesztette két fontos labdarúgóját a Paks, amely tizenegyedszer szenvedett vereséget ebben a bajnoki évadban.

Székesfehérváron a Mezőkövesd került előnybe, ám az első félidő végén már a Vidi vezetett, betudhatóan a „Bűvészként” emlegetett Lyes Hourinak. A francia játékos magyar pályákon ritkán látható bombagóllal debütált, már ami a találatokat illeti.

Amíg Fehérváron az első, Kisvárdán a második félidőben pörögtek fel igazán az események. A szünetben 1–1-et mutatott az eredményjelző, aztán az 59. percben beálló Tischler Patrik turbó fokozatba kapcsolt: az 59., a 65. és a 82. percben is bevette a Kaposvár kapuját. A vége 5–3 lett.

A 110 éves DVTK (az egész évben ünneplik a klubot) a 2020-as esztendő első vereségét könyvelhette el a Debrecen elleni mérkőzésen (1–2).

Kiemelt kép: paksifc.hu

NB I, 20. forduló

Diósgyőri VTK–Debreceni VSC 1–2 (1–2)

Gólszerző: Ivanovski (4.), ill. Adeniji (13.), Kinyik (17.)

 

Honvéd FC–Zalaegerszeg 2–0 (1–0)

Gólszerző: Kis D. (43.), Lanzafame (90+1.)

 

Kisvárda–Kaposvár 5–3 (1–1)

Gólszerző: Melnik (34.), Tischler (59., 65., 82.), Viana (72.), ill. Hegedűs (30.), Nagy J. (49.), Fodor (70.)

 

Mol Fehérvár FC–Mezőkövesd 2–1 (2–1)

Gólszerző: Hodzic (17.), Houri (37.), ill. Berecz (16.)

 

Paks–Puskás Akadémia 0–2 (0–1)

Gólszerző: Favorov (11.), Vanecek (90.)

Kiállítva: Könyves (38.), Böde (39.)

 

Újpest–Ferencvárosi TC – elhalasztva

Olvasói sztorik