Magyar foci

Indul a harc az NB I-ért: a Siófok is bejelentkezett

Hétgólos első félidő? Az NB II-ben sima ügy.

Rangadóval indult a honi másodosztály „tavaszi” idénye, a második Budafok a negyedik Csákvárt fogadta. Csizmadia Csaba együttese már-már nyeregben érezhette magát, ám Mim Gergely, a vendégek játékosa csaknem harminc méterről egyenlített a 85. percben.

Parádésan sikerült a Paksról érkező Remili Mohamed bemutatkozása a Siófokban, hiszen a rutinos játékos már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést a Gyirmót otthonában, majd szűk negyedóra múlva tizenegyesből volt eredményes. A balatoniak 3–1-re diadalmaskodtak, és ezzel felléptek a negyedik helyre, méghozzá úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Betalált, mi több, győztes találatot szerzett a Puskás-díjas Zsóri Dániel, a Fehérvár játékosa is, aki az MLSZ újításának köszönhetően a Budaörsben pályára léphet.

Említsük meg a Nyíregyháza és a Soroksár gólzuhatagát: a vendégcsapat úgy nyert 5–3-ra, hogy az első félidőben hét gólt láthattak a nézők…

Kiemelt kép: budafokimte.hu

NB II, 22. forduló

Kazincbarcika–FC Ajka 1–1 (0–1)

Nyíregyháza Spartacus FC–Soroksár SC 3–5 (3–4)

Vác FC–Budaörs 0–1 (0–0)

Budafoki MTE–Aqvital FC Csákvár 1–1 (0–0)

Szombathelyi Haladás–Szeged-Csanád Grosics 0–0

Gyirmót FC Győr–BFC Siófok 1–3 (1–3)

Duna Aszfalt TLC–WKW ETO FC Győr 0–2 (0–1)

Vasas FC–Békéscsaba 1912 Előre 0–0

MTK Budapest–Dorogi FC 2–1 (1–0)

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.