Magyar foci

Az új szezonban már az NB I-ben is lesz videobíró

Tavaly májusban a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi ülésén döntés született arról, hogy a közeljövőben itthon is bevezetésre kerül a videobírós rendszer. A korábbi FIFA-játékvezető Szabó Zsolt szerint az új szezonban már az NB I-ben is használják a VAR-t.

Az új bajnoki szezonban már az NB I-ben is használni fogják a videobírós rendszert, ezt Csányi Sándor elnök úr már bejelentette. Az MLSZ elnöksége még 2019-ben ennek érdekében létrehozott egy bíráló bizottságot, amely majd értékeli a beérkezett ajánlatokat és kiválasztja a győztest, aki biztosíthatja a technikai hátterét a videobírós rendszernek. Ugyanakkor nagyon fontos lenne, hogy a játékvezetők minél előbb megkapják a megfelelő elméleti képzést, majd folyamatosan tesztmérkőzéseken kellene gyakorolniuk

– nyilatkozta a Csakfoci.hu-nak.

Szabó arról is beszélt, hogy Kassai Viktor visszavonulásával, illetve oroszországi szerepvállalásával nagy hátrány érte Magyarországot, mert elveszítettünk egy topbírót és egy remek nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező vezetőt is.

Szerinte a tehetséges fiatal játékvezetőket fel kellene építeni, mert az élvonalban tapasztalható 40 év feletti átlagéletkor nagyon magas.

„Magyarországnak 20 évente van topbírója. Palotai Karcsi bácsi 1935-ben született, Vágner László és Puhl Sándor 1955-ben, Kassai Viktor 1975-ben. Viccesen azt is mondhatnám, hogy a következő sztárbírónk 1995-ben megszületett” – tette hozzá.

Kiemelt fotó: Sebastian El-Saqqa / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik