Magyar foci sport

Az új szezonban már az NB I-ben is lesz videobíró

Tavaly májusban a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi ülésén döntés született arról, hogy a közeljövőben itthon is bevezetésre kerül a videobírós rendszer. A korábbi FIFA-játékvezető Szabó Zsolt szerint az új szezonban már az NB I-ben is használják a VAR-t.

Az új bajnoki szezonban már az NB I-ben is használni fogják a videobírós rendszert, ezt Csányi Sándor elnök úr már bejelentette. Az MLSZ elnöksége még 2019-ben ennek érdekében létrehozott egy bíráló bizottságot, amely majd értékeli a beérkezett ajánlatokat és kiválasztja a győztest, aki biztosíthatja a technikai hátterét a videobírós rendszernek. Ugyanakkor nagyon fontos lenne, hogy a játékvezetők minél előbb megkapják a megfelelő elméleti képzést, majd folyamatosan tesztmérkőzéseken kellene gyakorolniuk

– nyilatkozta a Csakfoci.hu-nak.

Szabó arról is beszélt, hogy Kassai Viktor visszavonulásával, illetve oroszországi szerepvállalásával nagy hátrány érte Magyarországot, mert elveszítettünk egy topbírót és egy remek nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező vezetőt is.

Szerinte a tehetséges fiatal játékvezetőket fel kellene építeni, mert az élvonalban tapasztalható 40 év feletti átlagéletkor nagyon magas.

„Magyarországnak 20 évente van topbírója. Palotai Karcsi bácsi 1935-ben született, Vágner László és Puhl Sándor 1955-ben, Kassai Viktor 1975-ben. Viccesen azt is mondhatnám, hogy a következő sztárbírónk 1995-ben megszületett” – tette hozzá.

Kiemelt fotó: Sebastian El-Saqqa / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!