Magyar foci

Méltó búcsúztatót kap a visszavonuló magyar válogatott labdarúgó

Halmosi Pétertől szülővárosa klubcsapata, a Haladás köszön el.

Befejezi pályafutását a 35-szörös válogatott Halmosi Péter, aki ezt a Nemzeti Sportnak adott interjúban árulta el január közepén. A 40 éves játékos úgy érezte, tudott volna még segíteni az NB II-szereplő Haladásnak, de azt mondja, nem dühös, csak csalódott, hogy így alakult.

Azt volt nehéz megemészteni, hogy nem játszhatok többé a Haladásban. Valójában nem én döntöttem így, hanem a klub irányítói. Szerintem nem ezt érdemeltem volna ennyi év után

– mondta akkor.

A klub most a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a vasárnapi, Szeged elleni mérkőzésen búcsúztatja el a játékost.

Halmosi idehaza a Haladásban és a Debrecenben futballozott, külföldön az osztrák Grazer AK-ban, az angol második ligás Plymouthban és az első osztályú Hull Cityben szerepelt. A Debrecennel háromszoros bajnok és kétszeres Szuperkupa-győztes. Két és fél évnyi angliai légióskodása után 2010 februárjában tért vissza nevelőklubjába, a Haladásba.

Ismét durván bírálta a Haladás tulajdonosait Halmosi Péter
Az ügyvezetővel többször egyeztetett, de amíg a tulajdonosi viszonyok nem változnak a klubnál, addig szerinte nem lehet befektetőt találni.

A klubhonlapon hozzáteszik: a 108-szoros válogatott Király Gábort is szeretnék köszönteni, ám a kapus elfoglaltságai miatt vasárnap nem tud kilátogatni a bajnokira. Király és a Haladás abban állapodott meg, hogy a kapus jelzi majd, mely időpont lesz megfelelő a számára.

Kiemelt kép: Halmosi Péter (balra) és Lipták Zoltán a 2015 májusában játszott Győr-Haladás mérkőzésen. Fotó: MTI / Krizsán Csaba

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik