Magyar foci sport

Méltó búcsúztatót kap a visszavonuló magyar válogatott labdarúgó

Halmosi Pétertől szülővárosa klubcsapata, a Haladás köszön el.

Befejezi pályafutását a 35-szörös válogatott Halmosi Péter, aki ezt a Nemzeti Sportnak adott interjúban árulta el január közepén. A 40 éves játékos úgy érezte, tudott volna még segíteni az NB II-szereplő Haladásnak, de azt mondja, nem dühös, csak csalódott, hogy így alakult.

Azt volt nehéz megemészteni, hogy nem játszhatok többé a Haladásban. Valójában nem én döntöttem így, hanem a klub irányítói. Szerintem nem ezt érdemeltem volna ennyi év után

– mondta akkor.

A klub most a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a vasárnapi, Szeged elleni mérkőzésen búcsúztatja el a játékost.

Halmosi idehaza a Haladásban és a Debrecenben futballozott, külföldön az osztrák Grazer AK-ban, az angol második ligás Plymouthban és az első osztályú Hull Cityben szerepelt. A Debrecennel háromszoros bajnok és kétszeres Szuperkupa-győztes. Két és fél évnyi angliai légióskodása után 2010 februárjában tért vissza nevelőklubjába, a Haladásba.

Ismét durván bírálta a Haladás tulajdonosait Halmosi Péter
Az ügyvezetővel többször egyeztetett, de amíg a tulajdonosi viszonyok nem változnak a klubnál, addig szerinte nem lehet befektetőt találni.

A klubhonlapon hozzáteszik: a 108-szoros válogatott Király Gábort is szeretnék köszönteni, ám a kapus elfoglaltságai miatt vasárnap nem tud kilátogatni a bajnokira. Király és a Haladás abban állapodott meg, hogy a kapus jelzi majd, mely időpont lesz megfelelő a számára.

Kiemelt kép: Halmosi Péter (balra) és Lipták Zoltán a 2015 májusában játszott Győr-Haladás mérkőzésen. Fotó: MTI / Krizsán Csaba

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!