Magyar foci

Lanzafame lett az előző szezon legjobb NB I-es játékosa

Még fradistaként díjazta a HLSZ. Korábbi klubja is tarolt a díjátadón.

Az előző kettőhöz hasonlóan a 2018–19-es idényben is az olasz Davide Lanzafamét választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az OTP Bank Ligában a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán – adta hírül az MTI.

A díjátadás a HLSZ hétfői közgyűlésének záróeseménye volt. A hivatásos futballisták körében rendezett voksoláson hat férfi és két női kategóriára szavazhattak.

A csatár az előző idényben még a Ferencvárosban szerepelt, amelyet gólkirályi címmel segített bajnoki címhez. A legjobb kapus szintén a zöld-fehérektől került ki Dibusz Dénes révén. A legjobb külföldön játszó magyar futballista Gulácsi Péter, az RB Leipzig hálóőre lett, míg a legjobb 21 éven aluli labdarúgónak Szoboszlai Dominikot, a Salzburg középpályását választották. Az NB II legjobbjaként a Vasast erősítő Balajti Ádám végzett, míg az edzők között a korábbi debreceni mester, Herczeg András kapta az elismerést.

A nőknél a ferencvárosi Fenyvesi Evelint választották a legjobb játékosnak és a Haladásban védő Bíró Barbarát a legjobb kapusnak.

Az NB I álomcsapatába öt-öt játékos került az aranyérmes Ferencvárosból és az ezüstérmes Mol Fehérvár FC-ből, az egyetlen „kakukktojás” az előző idényben a Budapest Honvéd színeiben társgólkirály Holender Filip az együttesben.

Az OTP Bank Liga 2018–2019-es szezonjának álomcsapata:

Dibusz Dénes (Ferencváros) – Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Juhász Roland (Mol Fehérvár FC), Miha Blazic (Ferencváros), Stopira (Mol Fehérvár FC) – Kovács István (Mol Fehérvár FC), Sigér Dávid (Ferencváros), Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC) – Davide Lanzafame (Ferencváros), Böde Dániel (Ferencváros), Holender Filip (Budapest Honvéd)

Kiemelt kép: honvedfc.hu

Olvasói sztorik