Magyar foci sport

Lanzafame lett az előző szezon legjobb NB I-es játékosa

Még fradistaként díjazta a HLSZ. Korábbi klubja is tarolt a díjátadón.

Az előző kettőhöz hasonlóan a 2018–19-es idényben is az olasz Davide Lanzafamét választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az OTP Bank Ligában a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán – adta hírül az MTI.

A díjátadás a HLSZ hétfői közgyűlésének záróeseménye volt. A hivatásos futballisták körében rendezett voksoláson hat férfi és két női kategóriára szavazhattak.

A csatár az előző idényben még a Ferencvárosban szerepelt, amelyet gólkirályi címmel segített bajnoki címhez. A legjobb kapus szintén a zöld-fehérektől került ki Dibusz Dénes révén. A legjobb külföldön játszó magyar futballista Gulácsi Péter, az RB Leipzig hálóőre lett, míg a legjobb 21 éven aluli labdarúgónak Szoboszlai Dominikot, a Salzburg középpályását választották. Az NB II legjobbjaként a Vasast erősítő Balajti Ádám végzett, míg az edzők között a korábbi debreceni mester, Herczeg András kapta az elismerést.

A nőknél a ferencvárosi Fenyvesi Evelint választották a legjobb játékosnak és a Haladásban védő Bíró Barbarát a legjobb kapusnak.

Az NB I álomcsapatába öt-öt játékos került az aranyérmes Ferencvárosból és az ezüstérmes Mol Fehérvár FC-ből, az egyetlen „kakukktojás” az előző idényben a Budapest Honvéd színeiben társgólkirály Holender Filip az együttesben.

Az OTP Bank Liga 2018–2019-es szezonjának álomcsapata:

Dibusz Dénes (Ferencváros) – Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Juhász Roland (Mol Fehérvár FC), Miha Blazic (Ferencváros), Stopira (Mol Fehérvár FC) – Kovács István (Mol Fehérvár FC), Sigér Dávid (Ferencváros), Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC) – Davide Lanzafame (Ferencváros), Böde Dániel (Ferencváros), Holender Filip (Budapest Honvéd)

Kiemelt kép: honvedfc.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!