Magyar foci

OTP Bank Liga: minőségi játékkal, előbbre lépett a Paks

Optimisták a zöld-fehéreknél. Minél előbb biztosítanák a bennmaradást.

Minél előbb szeretné biztosítani bennmaradását a labdarúgó NB I-ben a Paksi FC – mondta a klub vezetőedzője az egyesület csütörtöki, idényindító sajtótájékoztatóján, Pakson.

Hasznos volt a január 8. és 18. között a törökországi Belekben tartott edzőtábor, ahol nívós orosz, azeri és román ellenfelekkel játszott a csapat. Minőségi játékot tudtunk bemutatni, előre tudtunk lépni mentálisan is

– mondta Osztermájer Gábor.

A szakvezető azt mondta, sokat vár az új igazolásoktól, a Paksra visszatérő két támadó középpályástól, Bertus Lajostól és Szakály Dénestől, illetve a Békéscsabáról Paksra igazolt belső védőtől, Szélpár Norberttől. Szakályról megemlítette, tőle várja azt, hogy fazont szabjon a csapatnak.

Giuseppe Sannino: Hiszek a csapatomban
Februárban nyolc tétmeccset játszik a Budapest Honvéd.

Kérdésre válaszolva elmondta: a beleki táborban gyakorolták az előző bajnoki fordulóban a Mezőkövesd ellen 1-0-ra megnyert meccsen látott ötvédős játékrendszert, illetve a támadó felfogású játékrendszert is.

Maradunk a kétékes játéknál, mindkét csatárnak ez fekszik, és a keret is erre alkalmas

– fűzte hozzá.

Hangsúlyozta, hogy fejlődést vár a csapattól, amelynek nagy koncentrációra és egységre lesz szüksége a tavaszi idényben – tudósít az MTI.

Az idei első fordulóban szombaton az FTC ellen lép pályára a Paks. Az idegenbeli meccsről a tréner azt mondta, arra biztatja a futballistáit, hogy stresszmentesen játsszanak, hiszen az Üllői úton csak nyerhetnek. Az edző sérülés miatt nem számíthat Hahn Jánosra, Bartha Lászlóra és Haraszti Zsoltra.

Vesztenivalónk nincs, nyugodtan játszhatunk, így mentünk Fehérvárra is

– utalt Böde Dániel csapatkapitány a paksiaknak a MOL Fehérvár FC ellen decemberben elért 2-0-s győzelmére.

Bognár Péter szakosztályelnök többek között megemlítette, reményei szerint tavasszal már a teljesen kész paksi katlanban fogadhatják ellenfeleiket. Balog Judit, a klub ügyvezetője közölte, hogy a kivitelező ígérete szerint március végére elkészül az új paksi stadion.

A Paks az OTP Bank Ligában a 10. helyen áll, a Magyar Kupában pedig a harmadosztályú PMFC-vel találkozik a nyolcaddöntőbe jutásért. Utóbbi sorozatban alapelvárás a tolnai klubnál a következő körbe kerülés, de azután is minél tovább szeretnének versenyben maradni.

Kiemelt fotó: Paksi FC Facebook

Olvasói sztorik