Magyar foci sport

OTP Bank Liga: minőségi játékkal, előbbre lépett a Paks

Optimisták a zöld-fehéreknél. Minél előbb biztosítanák a bennmaradást.

Minél előbb szeretné biztosítani bennmaradását a labdarúgó NB I-ben a Paksi FC – mondta a klub vezetőedzője az egyesület csütörtöki, idényindító sajtótájékoztatóján, Pakson.

Hasznos volt a január 8. és 18. között a törökországi Belekben tartott edzőtábor, ahol nívós orosz, azeri és román ellenfelekkel játszott a csapat. Minőségi játékot tudtunk bemutatni, előre tudtunk lépni mentálisan is

– mondta Osztermájer Gábor.

A szakvezető azt mondta, sokat vár az új igazolásoktól, a Paksra visszatérő két támadó középpályástól, Bertus Lajostól és Szakály Dénestől, illetve a Békéscsabáról Paksra igazolt belső védőtől, Szélpár Norberttől. Szakályról megemlítette, tőle várja azt, hogy fazont szabjon a csapatnak.

Giuseppe Sannino: Hiszek a csapatomban
Februárban nyolc tétmeccset játszik a Budapest Honvéd.

Kérdésre válaszolva elmondta: a beleki táborban gyakorolták az előző bajnoki fordulóban a Mezőkövesd ellen 1-0-ra megnyert meccsen látott ötvédős játékrendszert, illetve a támadó felfogású játékrendszert is.

Maradunk a kétékes játéknál, mindkét csatárnak ez fekszik, és a keret is erre alkalmas

– fűzte hozzá.

Hangsúlyozta, hogy fejlődést vár a csapattól, amelynek nagy koncentrációra és egységre lesz szüksége a tavaszi idényben – tudósít az MTI.

Az idei első fordulóban szombaton az FTC ellen lép pályára a Paks. Az idegenbeli meccsről a tréner azt mondta, arra biztatja a futballistáit, hogy stresszmentesen játsszanak, hiszen az Üllői úton csak nyerhetnek. Az edző sérülés miatt nem számíthat Hahn Jánosra, Bartha Lászlóra és Haraszti Zsoltra.

Vesztenivalónk nincs, nyugodtan játszhatunk, így mentünk Fehérvárra is

– utalt Böde Dániel csapatkapitány a paksiaknak a MOL Fehérvár FC ellen decemberben elért 2-0-s győzelmére.

Bognár Péter szakosztályelnök többek között megemlítette, reményei szerint tavasszal már a teljesen kész paksi katlanban fogadhatják ellenfeleiket. Balog Judit, a klub ügyvezetője közölte, hogy a kivitelező ígérete szerint március végére elkészül az új paksi stadion.

A Paks az OTP Bank Ligában a 10. helyen áll, a Magyar Kupában pedig a harmadosztályú PMFC-vel találkozik a nyolcaddöntőbe jutásért. Utóbbi sorozatban alapelvárás a tolnai klubnál a következő körbe kerülés, de azután is minél tovább szeretnének versenyben maradni.

Kiemelt fotó: Paksi FC Facebook

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!