Magyar foci

Meggyőzte az MTK szakmai stábját, leigazolták az élvonalból érkező középpályást

A kék-fehérek érvényesítették opciós jogukat.

Az MTK Budapest érvényesítve opciós jogát végleg megvásárolta Cseke Benjámin játékjogát. A középpályást augusztus végén vették kölcsön a Paksi FC-től, az őszi teljesítménye után pedig hosszútávú megállapodást írt alá az MTK Budapesttel.

Pontosan azt kaptuk tőle az elmúlt hónapokban, amit vártunk. Teljesítményével meggyőzte a klubvezetést arról, hogy érdemes már most élni a kivásárlási opcióval. Amikor kölcsönvettük, fontos szempont volt, hogy fizikálisan is tudjuk erősíteni a csapatot: több adat is megjelent már arról, hogy csapatunk futóteljesítményben sokat lépett előre, ő pedig ennek az együttesnek az egyik legtöbbet futó játékosa. Emellett sok párharcot is nyer, rendkívül kevés szabálytalanság mellett, és az előre játékot is igyekszik segíteni. A szakmai stáb visszajelzései alapján ideális partner a közös munkához: amellett, hogy több poszton is bevethető, személyiségéből fakadóan maradéktalanul megoldja azt, amit kérnek tőle, hiszen nagyon fegyelmezett és csak a kapott feladatra koncentrál

– indokolta a klub lépését Polyák Balázs sportigazgató.

A 25 éves belső középpályás ősszel 14 tétmérkőzésen kapott lehetőséget az NB II-ben. Cseke jelentős élvonalbeli tapasztalattal rendelkezik, hiszen eddig 68 találkozón játszott már az NB I-ben.

Olvasói sztorik