Magyar foci

Folytatja a bevásárlást a bennmaradásért küzdő ZTE

Nigériai játékos után amerikai és horvát érkezett.

Az NB I tizenegyedik, kiesést jelentő helyén telel az újonc Zalaegerszeg, amely a téli átigazolási időszakban igyekszik megerősíteni keretét. Azt már decemberben bejelentették, hogy szerződtették a nigériai Ubochioma Meshack Izuchukwut, most pedig az amerikai Eric McWoods és a horvát Stjepan Ostrek csatlakozott a kerethez.

Tizennyolc éves nigériai középpályást igazolt az NB I-es újonc
Ubochioma Meshack Izuchukwu szerződése 2,5 évre, 2022 nyaráig szól. 

A 24 éves, 173 centiméter magas McWoods befejező csatár, legutóbb az észt élvonalban szereplő JK Trans Narva együttesét erősítette, ahol 31 bajnokin 13 gólt szerzett és 5 gólpasszt adott. Egerszegen fél+egy évre szóló szerződését ír alá. A csatár a szélről és középről is veszélyes az ellenfél kapujára, elsősorban sebességével és gólérzékenységével segítheti az egerszegieket.

Megtisztelő, hogy egy idén 100 éves klubhoz igazolhatok. A tavasz folyamán minél több góllal és minél hasznosabb játékkal szeretném segíteni a ZTE FC-t a céljai elérésében. Az első benyomásaim rendkívül pozitívak, próbálok a lehető leggyorsabban beilleszkedni, hiszen jövő hétvégén már bajnoki meccset játsszunk. Szeretnék bizonyítani a klubvezetőknek, a szakmai stábnak, a csapattársaknak és a szurkolóknak egyaránt, és biztos vagyok benne, hogy szép sikereket fogunk közösen elérni

– nyilatkozta a klubhonlapnak McWoods.

Szintén bejelentették, hogy fél év kölcsönbe érkezik a Nafta Lendva támadó középpályása, Stjepan Ostrek. A már a felkészülés kezdete óta az együttessel készülő Ostrek a szlovén másodosztály egyik legjobbja volt, kiváló szabadrúgáslövő és kreatív játékos.

A 23 éves, varasdi születésű horvát futballista fiatalon az olasz, akkor a Serie A-ban szereplő Catania U19-es együttesét erősítette, később a Koprivnica, a Slaven Belupo, az NK Varazdin és a Medjimurje csapataiban futballozott, majd 2017 nyarán igazolt a Lendvához, ahol 76 bajnokin 17 gólt szerzett, az idei szezonban 19 bajnokin ötször talált be, a Szlovén Kupában pedig három meccsen három gólt lőtt. Játszott a múlt szombati, Dinamo Zagreb elleni edzőmeccsen is, ahol jó benyomást tett a szakmai stábra.

Örömmel érkeztem Zalaegerszegre, hiszen bár Lendván is jól éreztem magam, a magyar első osztályba igazolás előrelépés számomra. Már ősszel is edzettem néhány alkalommal a ZTE-vel, így a beilleszkedéssel nem volt gondom, már ismerem a stábot és a játékostársakat is. Nagy terveim vannak, szeretnék bizonyítani, és minél többet segíteni a csapatnak a célok elérésben

– nyilatkozta a szerződés aláírása után Ostrek.

Kiemelt kép: ztefc.hu

Olvasói sztorik