Magyar foci

Háromszoros magyar bajnokkal erősített a Haladás

Verpecz István a szombathelyiek legújabb igazolása.

Verpecz István fél plusz két évre szerződik a Szombathelyi Haladáshoz – tudatta a másodosztályban kiesőhelyen telelő klub hivatalos honlapja.

A 32 éves kapus Encsen nevelkedett, aztán Diósgyőrben védett, majd 2007-ben Debrecenbe szerződött. A Lokival remekül szerepelt, három bajnoki címet és négy Magyar Kupát is nyert. A Bajnokok Ligája selejtezőjében kétszer, az Európa Liga selejtezőjében nyolcszor, az Európa Ligában kétszer állt a kapuban. Aztán 2017-ben Paksra igazolt majd egy évet kölcsönben Balmazújvárosban védett – majd visszatért a Tolna megyeiekhez. Az atomvárosiaktól tavaly nyáron távozott – azóta nem volt csapata. A 193 centiméter kapus 99 NB I-es meccsen védett pályafutása során.

Mint azt Séllei Árpádtól, a Haladás ügyvezető igazgatójától a haladas.hu megtudta, Verpecz csütörtökön részt vett az orvosi vizsgálaton és már a csapattal edzett. Pénteken pedig aláírja fél plusz két évre szóló kontraktusát.

A Haladásnak azért volt szüksége kapus igazolására, mert jelenleg Gyurján Márton személyében egy olyan kapusa van, aki NB-s rutinnal rendelkezik – a sérült Rózsa Dániel még nem kezdhette el az edzéseket.

Kiemelt kép: haladas.hu

Olvasói sztorik