Magyar foci

Lett válogatott játékossal erősített a Kaposvár

Igors Tarasovs érkezett az élvonal sereghajtójához.

Kétszeres lett bajnok és ugyancsak kétszeres lett kupagyőztes labdarúgóval erősítette meg keretét a Kaposvári Rákóczi FC. A védekező középpályásként és belső védőként is bevethető Igors Tarasovs legutóbb a Spartaks Jurmala együttesében futballozott – jelezte a kaposvári klubhonlap.

Igors Tarasovs Lettország fővárosában, Rigában született 1988-ban, s itt szívta magába a labdarúgás szeretetét. Pályafutását a rigai Skonto csapatában kezdte, majd 2006-ban a felnőttek között is bemutatkozhatott, de a több játéklehetőség érdekében hamarosan kölcsönadták az Olimps együtteséhez, amely a Skonto Riga fiókcsapatának számít. Ez idő alatt (2007 és 2008 között) ötven találkozón két gólt szerzett a Virsligában, a lett első osztályban. 2009-ben tért vissza nevelőegyütteséhez, majd rögtön beverekedte magát a kezdőcsapatba. A következő három évben 84 találkozón lépett pályára, s ezeken tizenegy gólt jegyzett, valamint számos sikert ért el a Skontóval. 2010-ben lett, míg 2011-ben balti bajnoki címet szerzett, s ebben az évben a szezon játékosává is megválasztották együttesénél. Teljesítményével kivívta azt, hogy a válogatottba is meghívták, 2010 márciusában Angola ellen játéklehetőséget kapott Lettország felnőtt válogatottjában is (korábban nyolc alakalommal szerepelt az U21-es csapatban), melyben eddig 34 alkalommal öltötte magára a címeres mezt.

A sikeres évek után a belső védőként és védekező középpályásként is bevethető labdarúgó több ajánlat között is válogathatott, végül az azeri Simurq gárdájánál kötött ki, ahol tizennégy meccsen jutott szóhoz, ezeken pedig háromszor volt eredményes, majd visszatért szülőhazájába, hiszen az egyik legismertebb lett klubhoz, a Ventspilshez szerződött. Itt újra sikeres évek következtek számára, hiszen ismét bajnoki címet ünnepelhetett és kétszer a kupát is elhódította csapatával.

Tarasovs pályafutása során szerepelt még Fehéroroszországban, Lengyelországban, Törökországban, legutóbb pedig a lett Spartaks Jurmala együttesében futballozott. A lett futballista már elutazott a Kaposvár törökországi edzőtáborába, ahol teljesítményével meggyőzte a szakmai stábot a leigazolásáról.

Kiemelt kép: STR/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik