Magyar foci

Váratlanul visszavonult az NB I egyik legjobb játékosa

A kapus Felipe nem tér vissza Kisvárdára.

Felipe, a labdarúgó OTP Bank Ligában hetedik helyen álló Kisvárda brazil kapusa – akit az előző szezonban a bajnokság legjobbjának választottak meg a posztján – levélben értesítette klubját arról, hogy nem tér vissza Magyarországra, mert befejezi pályafutását.

Felelősségteljes döntést hoztam, és szeretném közölni, hogy nem térek vissza Kisvárdára. Ez a megfelelő pillanat, hogy kimondjam, és nem vagyok tőle boldog, de be kell látnom, nem tudnék azon a szinten teljesíteni, ahogy elvárnák tőlem, és ahogy elvárnám azt magamtól. Az elmúlt 18 hónapban nagyon sokat tanultam önöktől, cserében én is mindig a legjobbamat adtam minden egyes mérkőzésen és edzésen. A motivációm is megváltozott, a térdem sincs a legjobb állapotban, harmincöt évesen más alternatívákat is kell keresnem, mint amit a futball biztosít számomra, szeretnék több időt tölteni a családommal is. Ne gondolják, hogy az áll a háttérben, hogy máshol szeretném folytatni a pályafutásomat, ennek jeleként a játékjogom felszabadítását sem kérem. Végezetül szeretnék mindent megköszönni a Kisvárdán töltött időszakért, és további sok siker kívánni a csapatnak. Remélem, számíthatok a megértésükre, minden jót kívánok!

Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója a közmédiának kedden úgy nyilatkozott, hogy a játékos január 3-án küldött levelében értesítette a klubot döntéséről.

Az volt a problémám, hogy nem abban az időpontban közölte ezt velünk, amikor ő már érezte, hogy nem akar visszajönni, tehát december közepén, amikor még lett volna időnk felkészülni a kialakult helyzetre

– fogalmazott Révész, aki azt is elmondta, hogy a kapus indoklását el tudja fogadni, és megérti a csapat vezetősége.

Tájékoztatása szerint Felipe nem akar más csapathoz igazolni, nem azért megy el, hogy több pénzt keressen, hanem arról van szó, hogy túl van már pályafutása zenitjén és szeretne a jövőben a családjára figyelni. A 35 éves dél-amerikai futballista távozása komoly érvágás a Kisvárdának.

Révész szerint Felipe meghatározó alakja volt a csapatnak, olyan légiós, akire szükség van az NB I-ben, ezért most nem fogják tudni tökéletesen pótolni őt.

A januári átigazolási szezonban az együttesnél csak olyan magyar hálóőr szerződtetése jöhet szóba, aki szabadon igazolható. Mint megjegyezte, két-három megfelelő kapus van jelenleg, aki elérhető.

Ha nem is kapust, egy másik igazolást bejelentett a Kisvárda: a szerb első osztályú Szpartak Szuboticától érkezett a csapat első téli szerzeménye, a 30 éves csatár, Nemanja Obradovics, aki a szabadkai együttesben 14 bajnoki mérkőzésen három gólt szerzett.

Kiemelt kép: kisvardafc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik