Magyar foci

Teljesen átalakítja a DVTK keretét Feczkó Tamás

A vezetőedző érkezése után hatan távoztak, most újabb négy labdarúgót adnak kölcsön.

A tavaszi szezon első edzésével megkezdte felkészülését az OTP Bank Ligában szereplő DVTK labdarúgócsapata, amely az őszihez képest sokkal jobb szereplésben bízik.

A pénteki sajtótájékoztatón Feczkó Tamás vezetőedző úgy fogalmazott: mindenképpen szeretnének előbbre lépni a tabellán, és legalább a hatodik hely megszerzésére törekednek. A 2019/2020-as idény eddigi 16 mérkőzésén a DVTK 19 pontot szerzett, és a tabella kilencedik helyén áll.

Dibusz Dénes az Európa Liga tíz legjobb kapusa közé került
Húsz védéssel vívta ki ezt az elismerést magának.

A tréner elmondta, az őszi szezon utolsó – a Ferencvárossal szemben odahaza nagy küzdelemben 1-0-ra elvesztett – mérkőzésének hangulatát kívánják átmenteni tavaszra, emellett a szép számú közönség kiszolgálása az elsődleges, ehhez pedig a korábbinál is jobb játék kell.

A tréner kitért arra is, hogy azok közül a labdarúgók közül, akik korábban kevés lehetőséget kaptak – bár elégedett volt velük – négy játékost kölcsönadnak más kluboknak. Így Bacsa PatrikSzabó BenceTóth Barnabás és Zsolnai Richárd tavasszal kölcsönben játszik.

Amikor megérkeztem, hat játékosnak megköszöntem az eddigi munkáját, most négyet kölcsönadunk, ez tíz, és eddig négy érkezett, ezért azon vagyunk, hogy minőségileg javuljon a keret állapota. Hysen Memolla már decemberben aláírta a szerződését, így velünk kezdi meg a felkészülést, ő az első igazolásunk. A fiatalok közül Farkas Marcell, Szűcs Kornél és Zsiga Máté is felkerültek az első csapat keretéhez. A korábban sérüléssel bajlódó Joachim Adukor szintén a csapattal készül már. Egyetlen sérültünk van, Makrai Gábor, aki jelenleg Belgrádban egy helyi térdspecialistánál készül, bízunk benne, hogy sikeresen. A szakember azt ígérte, hogy hat hét alatt rendbe rakja, de ha ez nyolc hét lesz, akkor sem leszünk elégedetlenek

– mondta a klubhonlapnak Feczkó Tamás.

Kiemelt kép: dvtk.eu

Olvasói sztorik