Magyar foci

Bejelentették az új vezetőedzőt Debrecenben

Vitelki Zoltán veszi át Herczeg András helyét.

Az NB I-es DVSC elnöke, Szima Gábor hétfő délután hivatalos sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Vitelki Zoltán lett a klub új vezetőedzője.

A 49 éves szakember mellett Kriston István, Igor Bogdanovics és Erdélyi Miklós dolgozik majd a szakmai stábban.

Vitelki elődje Herczeg András volt, aki három napja mondott le a posztról. Herczeg úgy tervezi, hogy a Debreceni Labdarúgó Akadémián folytatja a nevelői tevékenységét.

Herczeg András lemondott, nem ő irányítja tovább a DVSC-t
Elköszönt a Loki edzője, nem vele kezdi a tavaszt a csapat.

Játékosként Vitelki a pályafutása zömét Diósgyőrben töltötte, amelynek mezében több, mint 500 alkalommal lépett pályára, de a Vác labdarúgójaként is szerepelt az élvonalban. Összesen 183 mérkőzést játszott az NB I-ben és 11 gólt szerzett. A DVTK-ban 2008-ban hagyta abba a futballt, majd utánpótlásedzőként dolgozott a klubnál.

Levezetésképpen 2008-2009-es szezonban még NB III-as, majd NB II-es Mezőkövesd színeiben futballozott. Kilenc évvel ezelőtt végleg visszavonult, de hűséges maradt a diósgyőri klubhoz, ahol előbb pályaedzőként dolgozott, majd 2015 tavaszán öt mérkőzésre lehetőséget kapott vezetőedzőként. A megszerzett négy győzelemnek és egy döntetlennek köszönhetően az előkelő hetedik helyen zárta a bajnokságot a miskolci együttes az NB I-ben.

Két év múlva, Horváth Ferenc menesztése után két mérkőzés erejéig ismét leült a DVTK kispadjára, majd az NB II-es Kazincbarcikán és a Budafoki MTE-n keresztül újra Mezőkövesdig vezetett az útja, ahonnan immár a Lokihoz került a DVSC elnökének hívó szavára.

Kiemelt kép: dvsc.hu

Olvasói sztorik