Magyar foci

Az év egyetemi oktatójának választották az NB I-es focistát

Lipták Lilla az SZTE gazdaságtudományi karán kapta meg az elismerést.

Középiskolás korában azt sem tudta, mi fán terem a közgazdaságtan, tanítani sem akart a 26 éves focista, Lipták Lilla. Végül mindkettőt megszerette, és bár hivatalosan csak egy éve tanít a Szegedi Tudományegyetem gazdaságtudományi karán, idén a hallgatók őt választották az év oktatójának.

Sokáig azt se tudtam, mi az a közgazdaságtan, földrajz szakra készültem, versenyeket is nyertem, ám rájöttem, azzal nem sokra megyek. Egyik tanárom mondta, hogy el tudna nekem képzelni valamilyen gazdaságtudományi szakot, és meggyőzött, hiszen szerettem a matekot és az idegen nyelvek is jól mentek

– emlékezett vissza a Délmagyarország cikkében Lilla.

Utolsó éves gimnazistaként döntött úgy, hogy a gazdaságtudományi karra jelentkezik. Az már hamarabb eldőlt, hogy Szegeden tanul tovább a békéscsabai lány, ugyanis 2011 óta itt focizott az akkori NB I-es csapatban. A foci révén megszerette a várost, ezért egyértelmű volt, hogy az SZTE-n folytatja tanulmányait.

Bár sosem gondolta, hogy egyetemi oktató lesz, valahogy így hozta az élet. Azt mesélte, mindig jó tanuló volt, megerőltetés nélkül vette az akadályokat, így volt ez az egyetemen is. Ösztöndíjakat nyert, kiemelkedett a többiek közül. Ezt a tanárok is észrevették már az első évben, részt vett egy tehetséggondozó táborban és a kar által szervezett szakmai programokon is.

Itt javasolták neki témavezetői, hogy folytassa PhD-hallgatóként. Először nem akart továbbtanulni, dolgozni szeretett volna, végül ez megoldódott, hiszen a gazdaságtudományi karon felajánlottak neki egy tanársegédi állást. Ez a második tanéve a GTK-n, általános statisztikát és marketinget is oktat. Úgy fogalmazott, abszolút nem számított arra, hogy őt választják az év női oktatójának.

Még mindig nem fogtam fel, hogy az első oktatói évem után a hallgatók megszavazták nekem ezt a díjat. Úgy gondolom, hogy ennél jobb visszajelzést, elismerést nem kaphat egy oktató.

Emellett Lilla a női labdarúgó NB I-ben szereplő St. Mihály Szeged-Fitsport focistája, ezért óráit úgy alakította, hogy a délutáni edzéseken részt tudjon venni.

Kiemelt kép: delmagyar.hu

Olvasói sztorik