Magyar foci bajnokok ligája

Szoboszlai Dominikkal tavasszal is számol a csapata

Szoboszlai Dominikkal maximálisan meg vannak elégedve az RB Salzburgnál, erről maga a sportigazgató, Christoph Freund beszélt a Nemzeti Sportnak. Az exkluzív interjúban a szakember elárulta, elégedettek klubnál, hogy a Bajnokok Ligájában reflektorfénybe kerültek és jó játékkal végig versenyben voltak. Ebben szerepe volt Szoboszlainak is.

Dominik most a legjobb helyen van Salzburgban, a tavasszal is számítunk rá. Nagyon erős egyéniség, aki az évek során megtanult keményen dolgozni azért, hogy egyre előrébb jusson. Nagy ugrást jelentett neki a mostani esztendő, az első csapat mellett a magyar válogatottban is kezdőjátékossá vált, a személyisége most formálódik, szépen lépeget előre.

– mondta a sportigazgató.

Szóba került az is a beszélgetés során, hogy az osztrák lapok arról írtak, Szoboszlai azért került kispadra a Napoli ellen, mert elszaladt vele a ló. Ezt Freund kikérte magának.

„Olvastam azt a cikket… Ahogy említettem, Dominik elég határozott személyiség, nagy önbizalommal, és az ősszel minden felgyorsult körülötte. Talán Jesse Marsch jól tette, hogy akkor a kispadra ültette, mert szüksége volt arra, hogy fújjon egyet, és lenyugodjanak körülötte a kedélyek. Összességben viszont profi labdarúgóról beszélünk, aki a megfelelő ütemben fejlődik.”

A magyar középpályást némileg méltatta is Freund, mivel Szoboszlai gyorsaságát érték kritikák. Nagyon határozottan foglalt állást a kérdésben.

Tisztázzuk, Dominik nem szélső. Ő a pálya közepén a leghasznosabb, ott viszont középső- és támadó középpályást is játszhat, mert mindkét poszton megállja a helyét. Technikailag rendkívül képzett, a játékintelligenciája kimagasló, a rúgótechnikája szintén. Inkább erről kellene beszélni!

Az RB Salzburg csoportharmadikként nem jutott a BL legjobb 16 csapata közé, de az Európa Ligában folytathatja a nemzetközi kupaszereplést. Erre nézve egyelőre nincsenek elvárások a játékosokkal szemben.

Kiemelt kép: David Geieregger/SEPA.Media /Getty Images

Olvasói sztorik