Magyar foci

Családi tragédia miatt távozott a Haladás ukrán védője

Kérte, hogy felbontsák a szerződését.

Közös megegyezéssel távozott az NB II-ben kiesőhelyen álló Szombathely Haladás ukrán védője, Jurij Habovda – adta hírül a hivatalos klubhonlap.

Az ukrán, de magyar útlevéllel is rendelkező jobb oldali védő 2018 júliusában igazolt Balmazújvárosból Szombathelyre. Michal Hippnél még nem számított stabil kezdőnek, ám korábbi balmazi edzője Horváth Ferenc érkeztével alapembere volt a Haladásnak, és nem kis szerepe volt abban, hogy noha a zöld-fehérek végül kiestek az NB I-ből, a tavaszi eredmények alapján a negyedik helyen végeztek.

Habovda a Gyirmót ellen játszotta utolsó bajnokiját zöld-fehérben, ugyanis családi okok – édesapja halála miatt – kérte, hogy közös megegyezéssel bontsák fel 2020 június 20-ig szóló kontraktusát. Habovda a Haladásban összesen 30 NB I-es és 10 NB II-es meccsen játszott – az első osztályban egy gólt szerzett.

Tudom, hogy néhányan nem kedveltek, de tudom azt is, hogy mások igen. Egy biztos: valamennyi meccsen mindent megtettem, ugyanis számomra a futball nem csak hobbi és nem csak a pénzről szól: ez az életem, számomra egy szent dolog. Máig kiráz például a hideg, ha az FTC elleni 1-0-s, felejthetetlen győzelmünkre gondolok. Köszönöm fantasztikus szurkolótáborunk buzdítását és azt kérem, hogy bármi is történjen, mindig maradjanak, tartsanak ki a végsőkig a Hali mellett. Mindenki azt szeretné, hogy jóra forduljanak a dolgok és újra hírnevéhez méltóan szerepeljen a csapat. Mindenkinek, aki bármilyen formában a klubhoz kötődött, nagy köszönetet szeretnék mondani az elmúlt másfél évért, de édesapám halála miatt családom számára ez egy nehéz időszak – most haza kell mennem Ukrajnába. Viszlát Szombathely, Viszlát Haladás! Hajrá, Hali

– mondta a klubhonlapnak Habovda.

Családi okok miatt, közös megegyezéssel váltunk el. Yura elmondta, édesapja halála miatt, ebben az állapotában nem tud segíteni a csapatot. Szerette a várost, a csapatot, mindig is drukkolni fog a Halinak – könnycsepek voltak a szemében, amikor elbúcsúztunk

– mondta Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója.

Kiemelt kép: haladas.hu

Olvasói sztorik