Magyar foci

Az MTK az őszi első az NB II-ben

A Csákvár sem tudta megfogni a bajnokesélyest a másodosztály idei utolsó előtti fordulójában.

Az év utolsó előtti fordulója zárult hétfő este az NB II-ben: a listavezető MTK Budapest az ősszel nagyot menetelő, de november óta már gyengébben muzsikáló Aqvital FC Csákvárt fogadta.

Bő fél óra telt el a mérkőzésből, amikor Lencse László kapott kiugratást, az MTK csatára pedig értékesítette a helyzetét (1-0). A második félidőben már tíz perc elég volt az MTK-nak, hogy újabb gólt szerezzen: a remek formában játszó Schön Szabolcs növelte saját és csapata góljainak számát. Mezei Szabolcs a kapufát találta el, a végén ráadásul tovább nőtt a különbség a csapatok között – Lencse volt ismét eredményes –, a fővárosi együttes így magabiztos sikert aratott.

Győzelmével az MTK már négy ponttal vezet a második Budafok előtt, így az év utolsó fordulójának eredményeitől függetlenül az élen telelhet. A Csákvár sorozatban ötödször kapott ki, ötödik a tabellán.

Merkantil Bank Liga, 20. forduló

MTK Budapest–Aqvital FC Csákvár 3-0 (1-0)
Vasárnap játszották:
WKW ETO FC Győr–FC Ajka 2-1 (0-0)
Szombathelyi Haladás–Gyirmót FC Győr 0-1 (0-1)
Duna Aszfalt TLC–Békéscsaba 1912 Előre 0-1 (0-0)
Vasas FC–Dorogi FC 2-0 (1-0)
Budafoki MTE–Szeged-Csanád Grosics 1-0 (0-0)
Kazincbarcikai FC–Soroksár SC 0-1 (0-0)
Nyíregyháza Spartacus–Budaörsi SC 4-0 (1-0)
Vác FC–Szolnoki MÁV FC 2-2 (1-0)

Az élmezőny: 1. MTK 43 pont, 2. Budafok 39 pont, 3. Gyirmót 34 pont, 4. Győr 33 pont, 5. Csákvár 31 pont (10 győzelem), 6. Vasas 31 pont (9 győzelem)

Kiemelt kép: mtkbudapest.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik