Magyar foci

Kétgólos előnyt adott le a Fradi a Puskás Akadémia ellen

Zubkov és Henty is duplázott a forduló rangadóján.

A visszavágás reményében fogadta a Puskás Akadémia együttesét a címvédő és listavezető Ferencváros, amely egyetlen bajnoki vereségét a mostani idényben éppen a felcsútiak ellen szenvedte el. Álomszerűen indult a mérkőzés a Fradi számára: a vendégek kapusa, Hegedüs Lajos rossz átadása után Olekszandr Zubkov óriási gólt szerzett éles szögből a 7. percben.

A 40. percben Zubkov növelte saját és csapata góljainak számát: az ukrán szélsőnek ezúttal nem volt nehéz dolga, a felcsúti védőtől olyan gólpasszt kapott, hogy csak az üres kapuba kellett passzolnia.

Zubkov második gólja:

A második félidő elején a bajnokságban hatodik gólját szerző Ezequiel Henty fejjel szépített, majd az utolsó negyedórába érve Dibusz Dénes két hatalmas bravúrja kellett az FTC-nek, hogy ne egyenlítsen a Puskás. A 77. percben azonban már a válogatott kapusa sem segíthetett: Meissner közeli lövése a kapu torkában fekvő Henty térdéről pattant a kapuba.

A leszálló ködben több gól már nem esett: az éllovas Fradi ismét pontokat hullajtott a negyedik helyen álló Puskás Akadémia ellen

OTP Bank Liga, 15. forduló

Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC 2-2 (2-0)
Gólszerzők: Zubkov (7., 40.), illetve Henty (51., 77.)

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Olvasói sztorik