Magyar foci

Újra NB I-es csapatnál kapott munkát Szentes Lázár

A Várda Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójaként dolgozik tovább.

A labdarúgóként hatszoros válogatott, edzőként több élvonalbeli klubnál is megfordult, 63 éves Szentes Lázár a jövőben Kisvárdán dolgozik: ő tölti be a Várda Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatói szerepkörét – jelentette be az NB I-es klub honlapja.

Klubunk életében olyan ponthoz érkeztünk, hogy az infrastrukturális beruházások és fejlesztések után az is lehetővé vált, hogy szakmai területen is nagyot lépjünk

– mondta Szentes kinevezése kapcsán Révész Attila sportigazgató.

„Korábban is említettem már, hogy a fokozatosság elvét tartom a legfontosabbnak, és úgy érezzük, a felnőttcsapatunk helyzete stabilizálódni látszik, és az utánpótlásunkat is megpróbáljuk ilyen magasságokba felemelni. Az utóbbi időben már látszott a szervezettség, amit minőséggel is szeretnénk megerősíteni, és olyan szakemberre szeretnénk bízni az irányítást, aki kellő rutinnal rendelkezik és bizonyított a profi világban, valamint külföldi tapasztalata is van. Nem volt titok, hogy magyarországi szakemberekkel szeretnénk megerősíteni a stábot, miközben később nem vetjük el a külföldi szakemberek foglalkoztatását sem. Szentes Lázárra esett a választásunk, őt nem volt könnyű az ország másik végéből idecsalogatni, de érezte ő is, hogy jó helyre és jó emberek közé kerül, látja a fejlődési lehetőséget. A klubon belül nálunk nem különül el a felnőttcsapat és az akadémia, ezért a közös munka szinte mindennapos lesz, miközben még nagyobb átjárást szeretnénk biztosítani az utánpótlásból a felnőttek felé.”

Szentes fő feladata az lesz, hogy a szakmai munkát felügyelje az utánpótlásnál.

Adott a klub filozófiája és képzési rendszere, ezt első körben nekem át kell tekinteni, megnézni hozzá a személyi állományt, legyen az játékos vagy edzői, és ebből egy olyan mixet akarunk összehozni, amelynek minden összetevőjében a legjobbat tudjuk adni

– mondta Szentes Lázár. Idővel az a cél, hogy a felnőttcsapatnál jelenleg meglévő hazai játékosok-idegenlégiós arány megforduljon.

„Ezért is dolgozunk majd. Nagyon fontos szerepet szánok a tartalékcsapatnak. A jelenlegi örökölt állapot az, hogy a megyei első osztályban szerepel a második számú együttesünk, de mindenképpen szeretnénk úgy fejleszteni az abban szereplőket, hogy a lehető legrövidebb időn belül ott is minőségi lépést tegyünk. Nemcsak Magyarországon, hanem világszinten is a legproblémásabb időszaka a fiatal játékosoknak, amikor a felnőttek közé be kell lépni. A működő kisvárdai rendszerben már látom, hogy a fiatalabb tehetséges játékosok megkapják az edzéslehetőséget a felnőttek között, nyilván a játéklehetőséget a tizenkét csapatos NB I-ben nagyon nehéz megszerezni. Az egyik célunk az, hogy ezt a folyamatot felgyorsítsuk, ezért az egyéni és a posztspecifikus képzések irányába fogunk elmenni. Ennek a kidolgozása és az irányítása is az én feladatom. A kulcsszó a képzés, tehát nem arról van szó, hogy máról holnapra megváltozik az első csapat keretösszetétele, de mindenkinek az a célja a klubon belül, hogy a saját nevelésű és külföldi játékosok aránya idővel megforduljon.”

Olvasói sztorik