Magyar foci

Hisznek a továbbjutásban a Fradi-legendák

Lisztes Krisztián szerint óriási kiugrási lehetőség előtt áll a csapat.

A Ferencváros labdarúgócsapatának korábbi Bajnokok Ligája-játékosai bíznak abban, hogy a mostani csapat az Európa Liga csoportküzdelmeinek utolsó fordulójában győzni tud a bolgár Ludogorec otthonában, és bejut a legjobb 32 közé.

Sigér Dávid: Ez volt az eddigi legjobb meccsünk
A magyar bajnok labdarúgói inkább büszkén és elégedetten értékeltek, mintsem csalódottan.

Lisztes Krisztián, az 1995/96-os idényben, amikor bejutottak a BL csoportkörébe, még az FTC legfiatalabb tagjaként volt részese a klub nagy sikerének. A 49-szeres válogatott középpályás a csütörtöki, drámai végjátékkal és 2-2-s döntetlennel záruló, Espanyol elleni mérkőzésen mutatott játékkal elégedett volt.

Az utolsó pillanatokban bekapott gól nagyon bosszantó ugyan, de az összkép szerintem mindenképpen pozitív. Már az önmagában hatalmas dolog, hogy a csapatnak sikerült idáig eljutnia. A mostani szezonban eddig három mérkőzést játszottunk a Ludogoreccel, és azt a hazai vereség is megmutatta, hogy a futballban mennyit változhat egy csapat teljesítménye néhány héten belül. Biztos vagyok benne, hogy a szakmai stáb maximálisan fel fog készülni az összecsapásra. Azt pedig már a korábbi idegenbeli mérkőzéseinken is láthattuk, hogy nagyon szervezetten futballozunk

– nyilatkozott az MTI-nek Lisztes .

Hozzátette: a továbbjutás lehetőségének emlegetésével felesleges terhet tenni a játékosokra, bár véleménye szerint a mostani keretet olyan erős karakterű futballisták alkotják, akik ezt is képesek pozitív teherként elviselni.

Nem féltem a csapatot Bulgáriában sem, óriási dolog lenne a továbbjutás.

A 48 éves Telek András szerint a razgardi találkozón a védekezés lesz a kulcskérdés.

Óriási kiugrási lehetőség, hogy tavasszal is ott lehetnénk a nemzetközi kupaporondon. Bízom benne, hogy sikerül ezt a bravúrt végrehajtunk, hiszen a Ludogorec nem egy verhetetlen csapat. Ugyanakkor a bolgárok a csoportkörben, amikor nyertek a Groupama Arénában, kétségtelenül jobban játszottak. Abban biztos vagyok, hogy nem lesz sok helyzetünk, de ami adódik előttünk lehetőség, azt könyörtelenül ki kell használunk. Közben a védekezésünknek nagyon össze kell állnia, mert véleményem szerint nem szabad gólt kapnunk

– mondta a korábbi védő.

A zöld-fehérek egyik legendás „harcosa”, Keller József szerint az Espanyoltól az utolsó pillanatban bekapott gól miatt kényszerhelyzetbe került a csapat.

Jó lett volna, ha úgy utazhatunk ki Bulgáriába, hogy már a döntetlen is elég, így viszont mindenképpen győzelemre kell játszanunk. Hatalmas lehetőség előtt állunk, szenzációs dolog lenne a továbbjutás. Az Espanyol ellen a második félidőben mutatott játékkal elégedett voltam, nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, jöttek a beadások és a pontrúgások, amelyekből veszélyt tudtunk teremteni. Azt gondolom, kint is erre lesz majd szükség, de ehhez fontos, hogy bátran futballozzunk

– nyilatkozott Keller. Hozzátette, mivel a bajnokságban nagyon jól áll a Ferencváros – véleménye szerint idegenben a Kaposvár, majd otthon a Puskás Akadémia sem szabad, hogy gondot jelentsen –, ezért százszázalékosan a Ludogorec ellen visszavágóra kell összpontosítania.

Rebrov büszke és optimista: „Van esély”
A második félidei játék nagyon tetszett a Fradi edzőjének.

Azt mondta: bízik benne, hogy a legendás Fradi-szívvel küzdenek majd a játékosok. Keller az 1991/92-es bajnoki idény zárófordulóját hozta fel példaként, amikor a zöld-fehéreknek Diósgyőrben kellett nyerniük az aranyéremért:

Ott nem volt semmi mérlegelés, csak kimentünk a pályára, önbizalommal tele és nyertünk…

A Ferencváros a biztos csoportelső Espanyol elleni 2-2-es döntetlennel két hét múlva úgy utazhat a Ludogorec otthonába, hogy győzelemmel a legjobb 32 közé kerül. A bolgár riválist a Bajnokok Ligája selejtezőjében kettős győzelemmel kiejtette, de az El második fordulójában 3-0-ra kikapott tőle.

Kiemelt kép: FradiMédia

Olvasói sztorik