Magyar foci

Böde Dániel elmondta, mi volt a gond eddig Pakson

Befeszültek a játékosok az előző szakmai stábnál.

November eleje óta ideiglenesen Osztermájer Gábor, a klub utánpótlásszakágának vezetője irányítja a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC csapatát. A 41 esztendős szakember már 15 éve dolgozik a Tolna megyei együttes keretein belül.

Amikor én annak idején felkerültem a felnőtt csapatba, az Oszi volt a csapatkapitány, most már a Mesterem. Nagyon jó a kapcsolatom vele, sokat köszönhettem neki akkor is és most is

– mondta a jelenlegi szakvezetőről Böde Dániel, a paksiak csapatkapitánya az M4 Sport Játékoskijáró című műsorában.

A korábbi válogatott játékos szerint a csapatnak egy része be volt feszülve az előző szakmai stábnál, de ennek okát nem tudják.

Mostanra viszont sokkal jobb lett a hangulat, ami az edzések menetét is befolyásolja. A támadó szerint a mai, Honvéd elleni találkozón az agresszív masszív védekezés lehet a kulcs, emellett a pontrúgásokra kel nagyon figyelniük.

Nem szabad gólt kapni, előre fele pedig bátran kell játszani.

Hahn Jánosnak már az utánpótlásban is mestere volt Osztermájer, és a támadó úgy véli, bár a szakembernek is új szituáció, hogy felnőttcsapatot irányít, meg fog birkózni vele. Hahn szerint mindegy hogy hogyan, milyen játékkal, de meg kell nyerniük a soron következő mérkőzést.

A játékosok elmondták, a szakember védekezésben agresszivitást, támadásban kreativitást vár el tőlük. A védekezésben azonban a csatároknak is szerepet kell vállalniuk, a legfontosabb, hogy nullára hozzanak egy meccset és akkor minden csak azon múlik, elől mire lesznek képesek.

Elsősorban a védekezést akarja helyre tenni, ami fontos is, hiszen nagyon sok gólt kaptunk. Ebben úgy érzem sikerült előrelépni, de még van hova fejlődni

– mondta Szabó János a csapat védője.

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Honvéd–Paks meccs ma 17 órakor kezdődik.

Kiemelt kép: Paksi FC

Olvasói sztorik