Magyar foci

Kalmár a sérüléséről: Borzasztóan nézett ki, nem ajánlom senkinek, hogy rákeressen

Nem kellett megműteni, de így is legalább három hónapot kell kihagynia Kalmár Zsolt válogatott labdarúgónak, aki múlt pénteken Uruguay ellen, a Puskás Aréna avatómérkőzésén szenvedett bokatörést.

Üzent a bokatörést szenvedett magyar válogatott labdarúgó
Kalmár Zsolt azt ígéri, még erősebben tér majd vissza.

Azt mondta a felvideksport.hu-nak, hogy hallotta a pattanást a lábában, nagy fájdalmat érzett, az volt az első gondolata, hogy eltört a lába. Az öltözőben aztán már megnyugodott, nem is lilult be a bokája, de a kórházban kiderült, hogy mégis törésről van szó. Azóta már azt is visszanézte, hogyan sérült le.

Borzasztóan nézett ki a sérülés. Amikor láttam, újra elkezdett fájni a bokám. Senkinek nem ajánlom, hogy rákeressen a pillanatra az interneten.

Kalmár otthon szerettei körében gyógyul, bár azt mondta, nem könnyű egész nap az ágyban feküdni. Azonban még így is tudott jó hírrel szolgálni.

Bár ez pályafutásom legsúlyosabb sérülése és hosszú kihagyás vár majd rám, jó hír volt, hogy nem kellett megműteni.

A csont szerencsére nem mozdult el. Három hónap múlva talán már elkezdhetek edzeni. Az ilyen sérülések esetén viszont az előrejelzések nem mindig helytállóak” – mondta a szlovák bajnokságban második helyen álló DAC középpályása.

A magyarok 2-1-re kikaptak az új stadion nyitómeccsén a világranglistán ötödik uruguayi csapattól, Kalmár Zsoltot a 83. percben kellett lecserélni súlyos sérülése miatt. A válogatott pár nappal később Walesben is kikapott, így közvetlenül nem tudott kijutni az Európa-bajnokságra, maradt a Nemzetek Ligája playoffja, ahol két mérkőzést kéne megnyerni az Eb-részvételhez.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Olvasói sztorik