Magyar foci

Hétgólos meccset játszott az Újpest és a Vasas

Az NB I-es klub eggyel volt jobb.

Vasas szempontból nem indult jól a mérkőzés, a 3. percben Szakály emelte a védőfal mögé a labdát, amit Koszta átvett, és a bal alsó sarokba lőtt, 0-1. A 12. percben is az Újpest veszélyeztetett, ekkor Szakály 13 méterről, középről, óriási helyzetben fölé bombázott egy védőről lecsurgó labdát – tudósított a Vasas honlapja.

Két perccel később sikerült egyenlíteni Rétyi révén, aki Heris mellett elfutott, majd elhúzta a labdát Banai mellett is és a kapu közepébe gurította a labdát, 1-1. Ezt követően Birtalan előtt két helyzet is adódott, előbb 12 méterről lőtt, de egy védő lábáról a kapu mellé perdült a labda, majd lövését a bal oldali kapufa hatástalanította. A 27. percben egy lapos beadás a jobbösszekötő helyén felfutó Szankovicsot üresen találta, aki a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 1-2. Három percre rá Koszta meglőtte második gólját, miután Szankovics centerezését az üres kapuba gurította, 1-3. Az első félidőben sikerült egy újabb találatot szereznie a Vasasnak, a 38. percben Daróczi szöglete után Kapornaihoz fejelték a labdát, aki jobbal a bal felső sarokba lőtt 15 méterről, 2-3.

A második félidő Daróczi próbálkozásával indult, majd az 56. percben Birtalan fejese kevéssel szállt a bal felső sarok fölé egy szögletet követően. Egy perccel később Tóth László kapott Vicziántól egy 40 méteres átívelést, az angyalföldiek szélsője két jó csel után jobbal lőtt, ám labdája 2 méterrel a felső léc fölött hagyta el a játékteret. A 72. percben az egy perccel azelőtt csereként pályára lépő Torghelle egyenlített, miután Szedlár jobb oldali lapos beadására érkezett a rövid saroknál, megelőzte védőjét és védhetetlenül lőtt a kapu közepébe, 3-3!

Továbbra is támadásban maradt a Vasas, pár perccel később Tóth a bal oldali alapvonalról középre adott, de Torghelle éppen csak lemaradt a labdáról. A 82. percben Burekovics végzett el jobbról szögletet, Csongvai pedig a 11-es pontról Rados érintésével fejelt a kapuba, 3-4. A hajrában Hinora lövése kevéssel hagyta el a bal kapufát, így az egyenlítés nem jött össze.

Felkészülési mérkőzés

Vasas FC–Újpest FC 3-4 (2-3)

Kiemelt kép: vasasfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik