Magyar foci

Figo elárulta, mennyi esélye van a magyar válogatottnak Wales ellen

A portugál legenda szerint nagyon jó napot kell kifogni a jó eredményhez az Eb-selejtezőn.

Luis Figo úgy véli, a magyar válogatottnak nagyon jó napot kell kifognia a Wales elleni, jövő keddi Európa-bajnoki selejtezőn, ha jó eredményt akar elérni.

A portugál focilegenda a 2020-as Eb nagyköveteként volt jelen a Puskás Aréna magyar–uruguayi avatómérkőzésén, a szünetben pedig nyilatkozott az M4 Sportnak.

„Csodálatos a stadion, gratulálok hozzá, bár szerintem a régi is nagyon szép volt” – utalt Figo arra, hogy 1998 szeptemberében Eb-selejtezőt játszott a Népstadionban a portugál válogatott színeiben.

Azt gondolom, ez egy nagy lehetőség arra, hogy megmutassák a világnak, milyen körülményeket teremtettek, milyen csodálatos ez a város. Mindig nagyon jó érzés Budapestre jönni, nemcsak megnézni a várost, hanem ebben az esetben megnézni egy nagyon fontos futballeseményt is

– mondta a 47 éves aranylabdás azzal kapcsolatban, hogy Budapest lesz az egyik házigazdája a jövő évi kontinenstornának.

Kérdésre válaszolva a BL-győztes Figo elmondta, kellemes emlékek fűzik a régi stadionhoz, hiszen az 1998-as mérkőzést 3-1-re nyerték a portugálok. „Igen, jó emlékeim vannak, játszottam is benne és jó eredményt értünk el. Nehéz volt, mert a közönség elképesztően hajtotta a hazai csapatot és nagyon jó játékosok alkották a magyar válogatottat is. De az emlékek szépek, hiszen természetesen nyertünk.”

A Magyarország–Uruguay mérkőzéssel kapcsolatban Figo úgy vélekedett, az első félidőben intenzív, jó futballt láthatott a közönség.

Figo úgy véli, a jövő keddi, sorsdöntő Eb-selejtezőn a hozzáállás lesz nagyon meghatározó, a magyar válogatottnak pedig nehéz dolga Walesben.

A hozzáállás lesz nagyon meghatározó, mint ahogyan az ilyen mérkőzéseken általában. Száz, sőt, kétszáz százalékig koncentrálni kell, mert apró részletek megváltoztathatják az eredményt és idegenben akár Walesben, akár Skóciában mindig nagyon nehéz futballozni. Óriási lesz majd a nyomás és nagyon jó napra lesz szükség.

Kiemelt kép: Luca Carlino/NurPhoto/AFP

Olvasói sztorik