Magyar foci

Lenullázta a szlovákokat a magyar válogatott

Megszereztük első pontunkat a női Eb-selejtezőben. A szlovákiai találkozón egyenlő erők csaptak össze, és egyik sem tudott gólt szerezni.

A magyar női labdarúgó-válogatott két vereség után megszerezte első pontját az Európa-bajnoki selejtezősorozatban: Markó Edina szövetségi kapitány együttese pénteken Szlovákia vendégeként játszott gól nélküli döntetlent.

Két egyforma csapat találkozott. Nem játszottunk jól, egyik együttes sem hagyta érvényesülni a másikat, senki sem tudta hozni a saját játékát. Mi is kerestük a ritmust, idegesek, kapkodóak voltunk, nagyon akartuk a győzelmet. A gól hiányzott a teljesítményünkből, minden mást megoldottunk. Nem szeretem a szerencsére fogni a dolgokat, bár azt hiszem, már jócskán megdolgoztunk érte, hogy egyszer egy kis szerencse is segítsen minket. Nem voltunk elég pontosak a kulcspasszainknál, ez hiányzott a győzelemhez

– nyilatkozta a mérkőzést követően Markó szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

A magyarok legközelebb kedden a pont nélkül sereghajtó Lettország csapatát fogadják Szombathelyen. A 20.00-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A küzdelmek kilenc csoportban zajlanak, a győztesek mellett a három legjobb második jut ki a 2021-es kontinensviadalra, a további hat második pedig 2020 októberében pótselejtezőt játszik a maradék három helyért. Anglia rendező jogán automatikus résztvevő.

Női Eb-selejtező, F-csoport:

Szlovákia–Magyarország 0-0

 

A csoport állása:
1. Svédország 9 pont/3 mérkőzés (16-1)
2. Izland 9 pont/3 mérkőzés (11-1)
3. Szlovákia 4 pont/4 mérkőzés
4. Magyarország 1 pont/3 mérkőzés
5. Lettország 0 pont/3 mérkőzés

Kiemelt kép: MLSZ

Olvasói sztorik