Élő Magyar foci

Ezúttal nem bírt a CSZKA Moszkvával a Ferencváros

Egy gyengébb első félidőt követően hiába kapcsolt magasabb tempóra a Ferencváros, egy kapufát tudott csak szerezni a CSZKA Moszkva ellen a labdarúgó Európa Liga H csoportjának 4. fordulójában. A csoport másik mérkőzésén az Espanyol kiütötte a kettős emberhátrányban futballozó bolgár Ludogorecet.

Telt ház, magyar zászlót megjelenítő élőkép fogadta a két csapatot, a hangulat és a körítés adott volt ahhoz, hogy egy jó meccset lássanak a nézők, de az első félidőben csak a sárga lapokat lehetett számolni a gólok helyett.

Pedig a Fradi abból a szempontból kényszerhelyzetben volt, hogy több csatárral és támadó középpályással rendelkezett, mint védekező játékossal (a kispadon is így bízni lehetett abban, hogy Szerhij Rebrov csapata valóban támadólag lép majd fel.

Az agresszívabb CSZKA-középpálya azonban nem hagyta kibontakozni a hazaiakat, és az első 45 percben igazából egy komoly helyzet volt csupán, a 12. percben Csalov fejesét védte bravúrral Dibusz. A félidő hajrában ugyan Tokmac éles beadására az ötösön Boli érkezett, de a labda a feje búbjáról messze elkerülte a kaput.

A második játékrészt ismét egy nagy vendéghelyzet vezette be, ismét Cselov került ziccerbe, de jobb külsővel nem csupán Dibusz, de a jobb kapufa mellett is elnyeste a labdát.

Lovrencsics Gergő mindent megtett a siker érdekében (Fotó: Mohos Márton /24.hu)

A 62. percben megszerezhette volna a vezetést a Fradi, de Blazic közeli lövését Akinfejev bravúrral védte. Három perccel később Arnór Sigurdsson rontott közelről, majd Zubkov szabadrúgása tréfálta meg majdnem az orosz kapust.

A 79. percben Civic kapufát lőtt, a hajrára beállt az a Varga Roland,. aki két hete győztes gólt szerzett Moszkvában, de az eredmény már nem változott.

A gól nélküli döntetlennel a Fradi a csoport harmadik helyén maradt, de egy pontra megközelítette az Espanyol otthonában kiütéses vereséget szenvedett Ludogorecet. A magyar bajnok legközelebb november 28-án az Espanyolt fogadja.

Európa Liga, 4. forduló, H csoport

Ferencváros – CSZKA Moszkva (orosz) 0-0
Budapest, Groupama Aréna
V.: Alekszandar Sztavrev (északmacedón)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Botka, Blazic, Civic – Ihnatenko, Haratin, Skvarka (Varga R., 84.) – Zubkov, Tokmac (Frimpong, 90.) – Boli (Isael, 81.)
CSZKA Moszkva: Akinfejev – Karpov, Gyivejev, Magnússon (Nababkin, 81.) – M. Fernandes, Vlasic, Ahmetov (Bistrovic, 58.), Obljakov, Bijol (Kucsajev, 63.) – Csalov, Sigurdsson
sárga lap: Ihnatenko (18.), Skvarka (20.), Haratin (25.), Botka (74.), Nababkin (85., 92.), illetve Bijol (18.), Vlasic (27.), Frimpong (92.)
piros lap: Nababkin (92.)

 

A csoport másik meccsén:

Espanyol (spanyol) – Ludogorec (bolgár) 6-0 (3-0)
gól:
Melendo (4.), Lluís López (19.), Vargas (36., büntetőből), Víctor Campuzano (52.), Adrià Pedrosa (73.), Ferreyra (76.)
(assist by M. Vargas)

piros lap: Rafael Forster (12., Ludogorec), Góralski (34., Ludogorec)

 

A csoport állása négy forduló után:

1. Espanyol 4 3 1 10-1 +9 10
2. Ludogorec 4 2 2 8-8 0 6
3. FERENCVÁROS 4 1 2 1 2-4 -2 5
4. CSZKA Moszkva 4 1 3 1-8 -7 1

 

 

 


Európa Liga, csoportkör, 4. forduló (21 órás mérkőzések)

G-csoport

Rangers–FC Porto 2–0 (0–0)

Feyenoord–Young Boys 1–1 (1–0)

I-csoport

Wolfsburg–Gent 1–3 (1–0)

Olekszandrija–St.-Étienne 2–2 (0–1)

J-csoport

Mönchengladbach–Roma 2–1 (1–0)

Wolfsberg–Istanbul Basaksehir 0–3 (0–0)

K-csoport

Wolverhampton–Slovan Bratislava 1–0 (0–0)

Braga–Besiktas 3–1 (2–1)

L-csoport

Manchester United–Partizan Beograd 3–0 (2–0)

Kiemelt fotó: Mohos Márton/24.hu

Már 6-0

Ennyire vezet az Espanyol a Ludogorec ellen.

Kettős csere

Az oroszoknál Magnússont Nababkin, a Fradiban Bolit Isael váltotta.

Kapufa!

Civic balról, éles szögből lőtt, a labda a kapufán csattant.

Hűha!

Csalov nyolc méterről lőhetett, Dibusz el is ment a jobb sarokra, Blazic kifordult, de az orosz csatár olyan gyengén találta el a labdát, hogy majdnem így lett gól. Szerencsére Dibusz visszavetődött érte.

Akinfejev nagy védése

Zubkov szabadrúgása a sorfal mellett fölött elzúgott, Akinfejev későn vette észre a labdát, de kézzel-lábbal, üggyel-bajjal csak védett.

Ezt (is) megúsztuk

Dibusz rossz helyre ütötte ki a labdát, de Sigurdsson 8 méterről a kapu fölé lőtt.

Mi maradt ki!?

Egy nagy tűzijáték végén három Fradi-lövés is lecsorgott a védőkről, negyedszerre Blazic került ziccerbe, de estében az ötösről leadott lövését Akinfejev bravúrral védte.

Moszkvai ziccer

Miközben a pályát beborította az orosz szurkolók görögtűzének füstje, Cselov került újabb helyzetbe, de jobb külsővel nem csupán Dibusz, de a jobb kapufa mellett is elnyeste a labdát.

Folytatódik

Már a második félidő megy, nincs változás az összeállításokban.

Félidő

Csalódás az első félidő, mert egyik csapat sem jutott el igazán helyzetig, a középpályán történő gyömöszölés pedig csak a sárga lapoknak kedvez. Szusszanjunk és reménykedjünk a jobb folytatásban!

A csoport másik mérkőzésén az Espanyol kettős emberelőnyben 3-0-ra vezet a Ludogorec ellen.

Na végre!

Tokmac éles beadása az ötösön Boli feje búbjáról került az alapvonalon túlra. Nagy helyzet volt!

Hullanak az Espanyol-gólok

Már 3-0 az emberhátrányban játszó Ludogorec ellen, ezúttal Matías Vargas volt eredményes büntetőből.

Kifelé szabadrúgás

Boli kaphatott volna jó indítást, de végül a 16-oson belül nekifutott Karpovnak. A bíró ugyan sípolt, de kifelé ítélt szabadrúgást.

Olvasói sztorik