Magyar foci

Napok alatt elfogytak a jegyek a Puskás Aréna nyitómeccsére

Telt ház előtt fogadjuk Uruguay válogatottját.

Telt ház előtt lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott Uruguay ellen november 15-én, az új Puskás Ferenc Aréna avatómérkőzésén, melyen elbúcsúzik a válogatottól Gera Zoltán.

A hazai szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint az összes jegy elkelt. Az értékesítés pénteken 10 órakor indult, és két óra alatt több mint 10 ezer, estig pedig 25 ezer belépő talált gazdára. Az első szakaszban csak a Szurkolói Klub tagjai vásárolhattak jegyeket, hétfőtől viszont bárki más is. A fennmaradó belépők aztán hétfőn “szinte azonnal elfogytak” – írja az MTI.

Az első három napban csak az MLSZ Szurkolói Klub tagjai válthattak jegyeket, akik nem is szalasztották el a lehetőséget. Természetesen továbbra is könnyedén lehet csatlakozni a klubhoz a szurkoloiklub.mlsz.hu oldalon, ahol az elmúlt napokban majdnem 18 000 új tag regisztrált.

Dibusz elképesztő bravúrjai is kellettek a Fradi győzelméhez
Parádés teljesítményt nyújtott a Ferencváros kapusa.

A kiemelt érdeklődés miatt a csúcsidőszakban az előszobában nagyjából 17 000 szurkoló várakozott, és bár a rendszer folyamatosan szolgálta ki a jegyigényeket, a sorban állás ideje nem ritkán több órát vett igénybe. A szurkolók az induláskor nagy számban érkeztek az értékesítési felületre. Itt sokan a számukra kiválasztott jegyekkel hosszú ideig nem zárták le a tranzakciót, tehát nem bonyolították le a vásárlást. Amíg a vásárlás nem történik meg, addig a már egy vásárló által kiválasztott jegyek mások számára nem érhetőek el. Ennek következtében lehettek és voltak olyan időszakok, amikor egyszerre akár több ezer jegy várakozott a vásárlás lezárására. Mivel a rendszer ezeket a jegyeket egy bizonyos idő múlva felszabadítja, ezek újra láthatóvá, eladhatóvá váltak. Ez az oka annak, hogy egy adott pillanatban a vásárlók nem láthattak olyan jegyeket, akár szektorokat szabadnak, amelyek később ismét megvásárolhatóvá váltak.

A Magyarország–Uruguay találkozót a közel 68 ezres Puskás Arénában november 15-én, 19.00 órakor rendezik.

Kiemelt kép: mlsz.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!