Magyar foci

Sigér elmondta, mi az, amit el kell kerülniük a Fradinál

Nem akármilyen napokon van túl a Ferencváros, amely megnyerte két legfontosabb hazai rangadóját az Újpest és a Fehérvár ellen, az Európa Ligában pedig megszerezte első győzelmét, ráadásul idegenben, a CSZKA Moszkva ellen. A három meccsen parádézó kapus, Dibusz Dénes a DIGI Sport híradójának azt mondta: a megszerzett kilenc pont ellenére egy dologgal még így is elégedetlen.

Többnyire tudtam hárítani, de azt azért nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk ezt a három meccset kapott gól nélkül zárni. De ettől függetlenül a mostani, Fehérvár elleni három pontnak nagyon örülhetünk, hiszem egy megterhelő héten vagyunk túl, és ahogyan látszott is itt, az utolsó 10-15 percben már nagyon elfogyott az erő egyeseknél

– mondta a Sport24-nek a 2018-as bajnok Fehérvár otthonában aratott 2-1-es győzelem után a kapus.

A fehérváriak középpályása, Elek Ákos meglepő érveket hozott fel amellett, hogy valójában miért nem nagy tragédia a Ferencváros elleni vereség.

Még egy kör sem ment le a bajnokságból, és nyilván jó lett volna megtartani az előnyünket, de ez most nem sikerült. De – ahogyan mondani szokták – ha egy csapat bajnokságot akar nyerni, azt nem a rangadókon kell véghez vinnie, hanem, amikor idegenben játszik. Egy ilyen mérkőzés volt a Mezőkövesd elleni, ha ott olyan játékot tudtunk volna nyújtani, mint a Ferencváros ellen, akkor meg is lett volna a győzelem.

Az Európa Ligában négy pontot szerzett három mérkőzés alatt az FTC, így a csoport harmadik helyén áll, belátható távolságra a továbbjutást érő első két hely valamelyikétől. Botka Endre szerint eddig részben borult a papírforma.

Én azt látom, hogy egyelőre a Ludogorec volt az a csapat, amely játékban a legerősebb volt, igaz, most az utolsó mérkőzésén kikapott, ezért is mondom, hogy minden egyes mérkőzés más. Nekünk is, de a többi csapatnak is megvan még az esélye a csoportban a továbbjutásra.

Tavaly a Vidinek hét pont nem volt elég a továbbjutáshoz, kérdés, idén ez mire lenne elegendő. Botka szerint semmire.

Szerintem most sem lenne elég ez a hét pont, és bízom benne, hogy ennél többet fogunk szerezni. De számunkra minden pont egy tanulás. A bajnokság most még fontosabb számunkra, de nyilván ez a Moszkva elleni meccs egy nagy löketet adhat nekünk az Európa Ligában is, a saját kezünkben van a sorsunk, ami egy nagyon pozitív dolog.

A Fehérvár ellen duplázó Sigér Dávid óva inti azokat, akik máris EL-továbbjutásról álmodoznak.

Azért látni kell, hogy az is egy bravúr volt, amikor Barcelonából egy iksszel jöttünk haza, az pedig egy nagyon-nagy meló volt, hogy meg tudtuk verni azt a CSZKA Moszkvát, amelyet az első kalapból sorsoltak ki. Nem szabad most nagyon átesni a ló túloldalára, és elhinni hogy továbbjuthatunk, mert az vissza tud ütni.

A Ferencváros jövő hét csütörtökön a CSZKA Moszkvát, aztán az Espanyolt fogadja, majd Bulgáriába látogat a Ludogorechez.

Kiemelt kép: fradi.hu

Olvasói sztorik