Magyar foci

A Fradi nyerte a Vidi elleni rangadót, hárman az élen az NB I-ben

Három 22 pontos csapat áll az OTP Bank Liga élén, miután a Fradi idegenben nyerte meg a 10. forduló záró mérkőzését.

Csúcsrangadó zárta az OTP Bank Liga 10. fordulóját vasárnap kora este: a listavezető Mol Fehérvár FC a címvédő, egy meccsel kevesebbet játszó, három ponttal lemaradó Ferencvárosi TC-t fogadta. A hazaiaknak nem indult jól a meccs: a csapatkapitány, Juhász Roland a bemelegítésnél megsérült, így Rus Adrián vette át a helyét a védelemben.

A Juhász nélkül felálló Vidi-védelem a 25. percben elaludt: egy röviden ívelt szabadrúgás után Ihor Haratin készítette le a labdát Sigér Dávidnak, aki Kovácsik Ádám lábai között a kapuba vágta a játékszert (0-1). Egyetlen gólt hozott az első félidő: bár mindkét együttes vezetett még támadásokat a szünetig, különösebb veszély egyik kapu előtt sem alakult ki.

Sigér gólja a MOL Fehérvár ellen.

Sigér Dávid egy szabadrúgás-variáció után szép góllal jutatta vezetéshez a bajnok FTC-t a MOL Fehétvár FC otthonában. A mérkőzést itt nézheted élőben: http://bit.ly/32RoFfl

Közzétette: M4Sport – 2019. október 27., vasárnap

Dibusz Dénes mutatott be nagy védést 16 perccel a második félidő kezdetét követően, a fordulásból pedig gyakorlatilag büntetett is a Fradi: egy megpattanó Sigér-lövés kötött ki ismét a fehérvári kapuban (0-2). Varga Roland növelhette volna a különbséget két perccel később, de közelről nem találta el a kaput egy levágódó lövésből. Rohamozott a Vidi is, de Dibusz ismét bravúrokkal mentette meg a góltól a csapatát.

Sigér duplájával vezet a Ferencváros Fehérváron

Sigér a másodikat is belőtte, bő egy óra játék után. Ehhez persze kellett neki Isael zseniális gólpassza is. Azt nem lehet elégszer nézni.

Közzétette: M4Sport – 2019. október 27., vasárnap

Percekkel a vége előtt Georgi Milanov révén még szépített a Fehérvár, de a maradék tíz percben újabb gól már nem esett, köszönhetően a legvégén ismét nagyot mentő Dibusznak: a Fradi 2-1-es sikerrel húzta be a rangadót, és utolérte a szintén 22 ponttal álló Fehérvár, Mezőkövesd párost a tabella élén – úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint riválisai.

OTP Bank Liga, 10. forduló

Mol Fehérvár FC–Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Milanov (86.), illetve Sigér (25., 63.)

 

Szombaton játszották:

Mezőkövesd Zsóry FC–Debreceni VSC 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Berecz (45.), Zivzivadze (53.), Vajda (82.), illetve Adeniji (61.)

 

Újpest FC–Zalaegerszegi TE FC 0-0

 

Budapest Honvéd–Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Lanzafame (16.), Moutari (34.)

 

Kisvárda Master Good–Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Henty (79.)

 

Paksi FC–Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Könyves (59.), illetve Ivanovszki (14.), Iszlai (64.)

 

Az élmezőny: 1. Fehérvár 22 pont (7 győzelem, 20-8-as gólkülönbség), 2. Mezőkövesd 22 (7, 15-8), 3. Ferencváros 22 (7, 13-6, 9 mérkőzésen), 4. Puskás 20

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Olvasói sztorik