Magyar foci

Kikapott a futsalválogatott a fehéroroszoktól

A magyar futsalválogatott a második félidőben kapott gólokkal 2-0-ra kikapott a fehérorosz csapattól az olaszországi Eboliban zajló világbajnoki selejtezőtorna második fordulójában pénteken.

Turzó József szövetségi kapitány együttese csütörtökön az angolok felett aratott 3-0-s sikerrel rajtolt. Dróth Zoltánék a záró körben a házigazda olaszokkal találkoznak majd vasárnap.

Kiegyenlített mérkőzés után veszítettünk. Védelmi hibából kaptunk egy gólt, utána pedig muszáj volt kockáztatnunk. Voltak helyzeteink, de nem sikerült őket gólra váltanunk. Nagyon nehéz lesz az utolsó találkozó, hiszen a világ elitjéhez tartozó olaszoknak is győzniük kell hazai pályán a továbbjutáshoz. Nem kell mondanom, mik az esélyek, de meg fogjuk próbálni. Este elmondom a fiúknak, hogy ma is büszke voltam rájuk, jól játszottak. Most veszítettünk, de mindent megtettünk a pályán. Van még miben fejlődnünk, bízom benne, lesz rá lehetőségünk

– nyilatkozta Turzó József.

A selejtezősorozat mostani szakaszában nyolc csoportban küzdenek a válogatottak, és minden négyesből az első két-két helyezett kerül a januári elitkörbe, amelynek végén hat válogatott jut ki a jövő őszi litvániai tornára. Magyarország még sosem szerepelt vb-n.

Eredmény, 2. forduló:

Fehéroroszország–Magyarország 2-0 (0-0)

Kiemelt kép: MLSZ

Olvasói sztorik