Magyar foci

Gyepes szerint nem titok, mit játszik a Fradi a CSZKA elleni EL-meccsen

„Annyira már mindenki kiismerte Rebrovot, hogy felesleges kockázatot nem fog vállalni.”

Gyepes Gábor másfél évtizede még a Fradival szerepelt az UEFA Kupa csoportkörében, a hátvéd azonban még 38 évesen is aktív; jelenleg a megyei első osztályú Viadukt SE csapatát erősíti. A DIGI Sport híradójának az FTC Európa Liga- és NB I-es esélyeiről, illetve a saját formájáról is nyilatkozott.

A csapatok tele vannak fiatalabbnál fiatalabb játékosokkal, nálunk is nagyon sok, tizenhat-tizenhét éves fiatal van, úgyhogy azért fel kell kötni a gatyát, hatvan percig bírják, én szerencsére kilencven percig bírom

– mosolyodott el a 26-szoros válogatott Gyepes, akinek nyáron az NB II-ből is volt ajánlata, ám Budapest közelsége miatt végül a Biatorbágy hívó szavára mondott igent.

Gyepes tehát 90 percig bírja, a Fradi viszont egy percig sem bírta legutóbb a Ludogorec ellen az Európa Ligában. A zöld-fehér csapat most viszont ahhoz a CSZKA Moszkvához látogat, amely eddig nem szerzett pontot. „Ez csalóka, hogy a Moszkvának nulla pontja van, mert az orosz futball az elmúlt tíz-tizenöt évben azért eléggé megerősödött. Azt tudjuk, hogy a Fradi mit fog játszani, hiszen annyira már mindenki kiismerte Rebrovot, hogy felesleges kockázatot nem fog vállalni. Biztos, hogy stabil védekezésen alapul majd a játék, és próbálja majd azokat a játékosokat próbálja szerepeltetni, akik pici kreativitást tudnak belevinni az előre játékba; gondolok például Isaelre és Tokmacra.”

Az előző idényben Rebrovék kihasználták, hogy a Vidi az Európa Liga miatt az NB I-ben sok pontot vesztett; de ez Gyepes szerint nem jelenti azt, hogy idén automatikusan a fehérváriaké lesz az arany.

Szerintem nem ez fogja eldönteni, vannak a Fradin és a Vidin kívül még jó formában lévő csapatok, mint például a Mezőkövesd, amely hétvégén játszott egy 0-0-t a Fehérvárral. Nem lehet azt mondani, hogy kétcsapatos lenne a bajnokság. Ha a gazdasági oldalát nézzük, akkor mondhatjuk azt, hogy kétcsapatos, de a Mezőkövesd az idei NB I-et háromcsapatossá tette

– mondta a Sport24-nek Gyepes.

A héten máris kiderül, hogy a Fradi mire megy a Fehérvárral egy fárasztó moszkvai kirándulás után három nappal, az előző két év bajnokának a vasárnapi rangadóján. A bajnokságot a 22 pontos Fehérvár vezeti, a Fradinak és a Mezőkövesdnek egyaránt 19 pontja van, de a címvédő zöld-fehérek eggyel kevesebb meccset játszottak. A Mezőkövesd szombaton a Debrecent fogadja.

Kiemelt kép:

Olvasói sztorik