Magyar foci

Visszaszólt Miriutának a Kisvárda sportigazgatója

Egy olyan edző kell, aki egy az egyben elfogadja, amit a sportigazgató mond.

A válogatott szünetben bombaként robbant a hír, hogy a Kisvárda megvált nyáron kinevezett trénerétől, Miriuta Lászlótól, mert nem egyeztek az elképzeléseik. Pár nappal később a szakember érdekes interjút adott a román Digisportnak, melyben azt mondta, a klub sportigazgatója, Révész Attila az Újpest elleni meccs szünetében a játékosával kiabált, holott rajta és a játékosain kívül senkinek nincs ott helye. Utolsó mérkőzésén testőrt állított az ajtó elé, hogy senkit ne engedjen be, állítása szerint másnap hívták be, hogy nem folytathatja a munkát.

Miriuta elárulta, miért kellett távoznia Kisvárdáról
Nem engedte be az öltözőbe a tulajdonost.

A vasárnapi Góóól! 2 vendége volt Révész Attila, aki igyekezett tisztázni a félreértéseket. Elmondta, már a korábbiakban is cáfolta Miriuta szavait.

Mivel én nem vagyok tulajdonos, nekem a kontroll marad a feladatom. Én hoztam ide, én vagyok érte a felelős. Ennek ellenére, volt ez a mérkőzés, amire hivatkozott, az Újpest ellen. A félidőben valóban lementem, de szó sincs arról, hogy utasítást adtam volna vagy harciasan viselkedtem volna, csak a játékosom állapotáról érdeklődtem. Laci bent sem volt, csak a folyosón találkoztunk – mondta el Révész. – Azt követően lett volna 2-3 mérkőzés, amikor állíthatott volna testőrt, nem tudom, miért az utolsó mérkőzésen vetette ezt fel. Ez egy nagyon nagy butaság, nem is volt szándékomban lemenni. De, ha teszem fel, ezt valaki megcsinálja, hogy ott testőr van, ráadásul az enyémek közül, a Laci már a második félidőre nem megy ki. Ez biztos.

A szakvezető beszélt Dajka László helyzetéről is, akinek az előző idény végén megköszönték a munkát, azonban Miriuta menesztése után visszatért a felnőttcsapathoz. Előtte azonban szót ejtett arról, hogy mikor Kondás Elemér távozott 2018-ban, a játékoskeret megerősítése céljából ő maga kezdett el játékosok után nézni.

„Másfajta típusú labdarúgókat néztem, már egy fél éve elindultam ezek feltérképezésére, ez egy hatalmas munka volt. Tudtam, milyen egy portugál, egy brazil stílus, milyen egy görög és azért a csapatrészekbe úgy tettem bele, hogy legyen nekem egy spártaim, legyen egy kis cselezőm. Tudtam, hogy Magyarországról nem tudom megoldani, mert ide a világ végére nem fog lejönni értelmes… Vagyis hát olyan játékos, akit meg tudok fizetni.”

Kondás után Dajka Lászlót bízták meg a vezetőedzői feladattal, a tényleges vezetés azonban nem az övé volt, hanem magáé Révész Attiláé – állítása szerint ez nyílt titok volt.

Úgy voltam vele, hogy ezt megpróbálom most én. A Laci ott volt, sokat segített, ha nem voltam ott edzéseken, az én elképzelésemet tudták prezentálni, de minden edzést én tartottam, minden egyes meccsre én készültem fel, én irányítottam a teljes stábot és minden meccsen én meccseltem. Ezt akkor megbeszéltük, Laci elfogadta, a stáb elfogadta. Bízom benne, tanultak eleget mellettem, hiszen bebizonyítottuk, hogy ezek a játékosok színt hoztak a magyar futballba, nem rossz játékosok.

Révész arról is beszélt, hogy a szezon elején Miriuta Lászlóval is tisztázta a feltételeket, megbeszélték, hogy az általa elvárt játékrendszerben, hogy teljesítenek a focistái.

„Lényegi különbség van az ő felfogása és a miénk között. Mindenben megállapodtunk, egy, másfél hónapig tartott a felkészüléskor az a fajta elképzelés a játék tekintetében, melyet a klubunk szeretne látni, majd azt követően ezt nem tudta megoldani. Egy Gyirmót elleni vesztes találkozó után minden visszaállt az ő eredeti elképzelései szerint, ráadásul nyertünk a Paks ellen és mikor mondtam neki, hogy: »De Laci a játék?!«, azt válaszolta: »Mit számít? Az eredmény a lényeg!«.”

Hajdú B. István kérdésére, miszerint Kisvárdára egy olyan edző kell, aki egy az egyben elfogadja, amit a sportigazgató mond, azt válaszolta:

Így van. De nagyon nehéz ilyet találni, magyart szeretnénk, de nagyon nehéz.

Kiemelt kép: M4 Sport

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik