Magyar foci

Baráth Botond visszatérne a Honvédhoz

Edzéslehetőséget kért a magyar válogatott védő.

A magyar labdarúgó-válogatott védője, Baráth Botond az M4 Sporthíradóban adott interjúban a nemzeti csapat elmúlt mérkőzései mellett a Wales elleni találkozóról és saját helyzetéről is szót ejtett.

Az amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Sporting Kansas játékosa elárulta, a Horvátországban elszenvedett 3–0-s vereség után a szakmai stáb tagjainak jóval többet kellett beszélgetni a labdarúgókkal annak érdekében, hogy Azerbajdzsán ellen megfelelő mentális állapotban lépjenek pályára.

Tizenötezer gyerek előtt játszottunk, nem tehettük meg, hogy búslakodva futballozzunk.

Az öltözői hangadókról elmondta: „Természetesen a Dzsudzsák Balázs és a Szalai Ádám azok, akik próbálják húzni a csapatot.”

A kontinensviadalra való kijutás szempontjából sorsdöntő Wales elleni találkozón Baráth szerint nem is formajavulásra, sokkal inkább koncentrációra lesz szükség.

Nem csak a 90. percig kell koncentrálni, hanem a hosszabbításra is oda kell figyelni, mert ott is bármi megtörténhet, ahogy mutatta az Azerbajdzsán elleni mérkőzés is.

Mivel a Sporting Kansas nem jutott be az MLS rájátszásába, Baráth jelenleg itthon van és a Budapest Honvédnál kért edzéslehetőséget.

Szeretném megkapni a válogatott meghívót és a Budapest Honvédnál kértem edzéslehetőséget. Már csak a papírokra várok, amiket ha megkapok, már mehetek is tréningezni.

Kiemelt kép: EPA / Valda Kalnina

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik