Magyar foci

Már kedden új edzője lehet a Kisvárdának

Újra Dajka Lászlót nevezhetik ki.

A Magyar Nemzet információi szerint kedden kinevezik Dajka Lászlót a labdarúgó NB I hatodik helyén álló Kisvárda vezetőedzőjének.

A hatvanéves szakember, egykori 24-szeres válogatott csatár 2018 augusztusától idén május 30-ig már betöltötte ezt a pozíciót – és harmincnyolc pont, ezzel együtt a kilencedik hely megszerzésével benntartotta a csapatot az élvonalban –, akkor közös megegyezéssel átkerült a képzési igazgatói munkakörbe, ahol a kiöregedő ifjúsági játékosoknak a felnőtt korosztályba történő beilleszkedését menedzselte.

Utódja Miriuta László lett, akit egy hete menesztett Révész Attila sportigazgató a szokásos formulával, azaz közös megegyezéssel.

A Fradi télen leigazolhatja a Kisvárda gólzsákját
Gheorghe Grozav holtversenyben vezeti az NB I góllövőlistáját.

Révész mindenképpen házon belül akarta megoldani Miriuta – akivel szemben bizalomvesztés lépett fel – utódlását, s ahogy már múlt héten jeleztük, arról szólt a fáma, hogy a „régi bútordarab” Dajka lehet a kiválasztott. A rutinos szakember megbízatása első körben decemberig, az őszi idény befejezéséig szól.

A Kisvárda jelenleg három győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel a hatodik helyen áll, a válogatott szünetet követően a kilencedik fordulóban szombaton az újonc Kaposvárhoz látogat, ekkor mutatkozik be Dajka másodszor is a szabolcsi csapat kispadján.

Kiemelt kép: MTI / Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik