Magyar foci

A braziloktól kapott ki a Puskás U14 a világdöntőben

A Danone Kupa fináléjában szerepeltek a felcsúti fiatalok.

Csütörtökön Tunéziát, Kanadát és Angliát legyőzve csoportmásodikként jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba a Puskás Akadémia U14-es együttese a Danone Focikupa-világdöntőben – jelezte a pfla.hu.

A magyarok a negyeddöntőben Spanyolországot majd a legjobb négy között Bulgáriát ejtették ki. A fináléban Brazília csapatával játszottak az élvonalbeli Espanyol stadionjában.

A fiataloknak a brazil válogatott már nagy falatnak bizonyult: 3-0-ra nyert az ellenfél, így a szintén szépen csillogó ezüstérem jutott.

Kádár László vezetőedző így értékelte a tornát a felcsúti klubhonlapnak:

Eseménydús három napon vagyunk túl, amelyet a srácok egy világbajnoki ezüstéremmel zártak le. Nagyon büszke vagyok rájuk. A döntőben a fiúk meg voltak illetődve, s a hibáinkat az ellenfél száz százalékban kihasználta. A második félidőben aztán összeszedték magukat a gyerekek, de ez már nem volt elég a fordításhoz ez ellen a remek csapat ellen. Gratulálok a srácoknak az ezüstéremhez és az egész tornán nyújtott teljesítményükhöz!

Danone Focikupa-világdöntő, finálé, Barcelona

Puskás Akadémia–Brazília 0-3 (0-3)
Puskás: Barkóczy – Kopácsi Á., Ásványi D. – Horváth K, Balabás, Tóth Gy., Kern – Krupa. Csereként pályára lépett: Hurtyák, Sallai, Antal.

Kiemelt kép: pfla.hu

Olvasói sztorik