Magyar foci

Peremember lépett elő főszereplővé a Mol Fehérvárnál

A Vasas ellen győztek felkészülési meccsen.

Felkészülési meccset játszott az NB I-es szünetben a listavezető Mol Fehérvár FC, amely az NB II-es Vasasnál vendégeskedett az Illovszky Rudolf Stadionban.

A találkozó eleje fordulatosra sikerült, hiszen a Vasas már a 2. percben előnyhöz jutott: a fehérvári klubhonlap szerint Szatmári Lóránd 21 méterről lövésre szánta el magát, a labda a bal oldali lécen csattant, majd visszapattant mezőnybe. Kovács Dániel elvetődött, így a kapu üresen tátongott, Szedlár Zoltán pedig csukafejessel talált be (1-0).

Hamar fordítani tudtak a vendégek: Major Martin indított egy kontrát Loic Nego labdaszerzése után, Georgi Milanov rávezette a védelemre, majd Funsho Bamgboyéhoz játszott, a nigériai támadó pedig ballal a rövidbe bombázott. A 13. percben Bamgboye gólpasszt jegyzett: tökéletesen passzolt középre Ivan Petrjakhoz, aki 11 méterről, kapásból bombázott a léc alá, kialakítva az 1-2-es végeredményt.

A nyáron szerződtetett Funsho Bamgboye bajnokin még nem jutott szóhoz új csapatában, eddig csupán az NB III-as együttesben kapott lehetőséget, ám ezúttal főszereplő volt.

A Fradi télen leigazolhatja a Kisvárda gólzsákját
Gheorghe Grozav holtversenyben vezeti az NB I góllövőlistáját.

Pályára lépett a Kisvárda is, szintén másodosztályú ellenfél, a Nyíregyháza ellen. Az NB I-es csapat honlapja szerint kiegyenlített játékot hozott az első félidő, a legnagyobb helyzetet Tischler Patrik hagyta ki, aki kevéssel fejelt mellé. A második félidőben jobban megélénkült a játék, a hajrában előbb Gosztonyi András lövését védte a kapus, majd Szőr Levente indítása Artem Atamasz elé került, de az ifijátékosok akcióját utóbbi nem tudta góllal befejezni.

Nem úgy Busai Attila a 90. percben megítélt szabadrúgást, amelyet középről, 18 méterről csavart a sorfal felett a jobb felső sarokba. Ezzel a találattal nyert a Nyíregyháza, „visszavágva” a júliusban a megyeszékhelyen aratott, ugyancsak 1–0-s kisvárdai győzelemért.

Eredmények:

Vasas–Mol Fehérvár FC 1-2
Kisvárda Master Good–Nyíregyháza Spartacus 0-1

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Olvasói sztorik