Magyar foci

Fradi–Újpest: „Ez egy igazi presztízsmeccs, ennek megfelelően készülünk rá”

Máté Csaba másodedző szerint aki már játszott ilyen mérkőzésen, az pontosan tudja, hogy egy derbi többről szól, mint a bajnoki pontok.

A Ferencváros magyar bajnok labdarúgócsapata néhány pihenőnap után a válogatott játékosok nélkül látott újra munkához csütörtökön. A következő feladat az Újpest elleni hazai derbi, amelyre jövő szombaton kerül sor. A péntek délelőtti tréning után erről, illetve a következő napok fontos feladatairól kérdezta a klubhonlap a másodedzőt, Máté Csabát.

Nagyon fontos lesz, hogy ki milyen állapotban tér vissza hozzánk a válogatottakból: lesznek, akikkel mentálisan kell foglalkozni majd, illetve lesznek olyanok is, akik nem játszottak, ezért néhány edzés hiányzik majd a lábaikból. Egy válogatott hét után sosem egyszerű visszazökkenni a labdarúgóknak a klubcsapatukba, ez nem csak nálunk van így, általában jellemző, éppen ezért örülök, hogy Eldar Civic kivételével a jövő hét elején mindenki visszatér hozzánk, így megfelelő idő áll majd rendelkezésünkre közösen készülni az Újpest elleni derbire.

Ha van mérkőzés, amelyre senkit nem szükséges külön felspannolni, az éppen a derbi – jól tudja ezt a másodedző is.

Aki már játszott ilyen mérkőzésen, az pontosan tudja, hogy egy derbi többről szól, mint a bajnoki pontok, tudjuk, mit jelent mindez a klubnak és a szurkolóknak.  Bár több mint egy hét van még a meccsig, természetesen már téma közöttünk a Fradi–Újpest. Ez egy igazi presztízsmeccs, ennek megfelelően készülünk rá. Az volna a legjobb, ha több hasonló mérkőzés lenne a bajnokságban, hiszen erre tényleg nem kell külön motiválni senkit sem.

Kiemelt kép: fradi.hu

Olvasói sztorik