Magyar foci

Meglepetésembert hívott meg utólag a válogatottba Marco Rossi

Vida Máté is kerettag.

Marco Rossi szövetségi kapitány a DAC középpályásával, Vida Mátéval bővítette a válogatott Horvátország és Azerbajdzsán ellen készülő keretét – írja az MLSZ honlapja.

A hétfői kerethirdetést követően a szakmai stáb ismét áttekintette a kialakult helyzetet, a kisebb sérüléseket és a két sárga lappal rendelkező játékosok számát is, ezt követően pedig úgy döntött, hogy Vidára is számít a válogatott vasárnap kezdődő összetartásán.

Ezzel a magyar kerettel húz nagyot Rossi kapitány?
Eb-selejtező: irány Horvátország, majd jönnek az azeriek.

A Horvátország elleni mérkőzésen Baráth Botond és Nagy Ádám nem léphet pályára eltiltás miatt, de Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Korhut Mihály és Pátkai Máté is 2-2 sárga lapot gyűjtött össze az eddigi Eb-selejtezők során, így amennyiben Horvátország ellen is lapot kapnak, akkor Azerbajdzsán ellen nem számíthat rájuk Marco Rossi.

Vida Máté meghívását már a hétfőn kihirdetett 26 fős keret kihirdetése előtt is fontolóra vettük, így nem teljesen váratlan, hogy most meghívót kap. A fociban fontos a kockázatvállalás is, ezúttal azonban úgy érzem jobbnak, ha biztonsági játékos leszek, hiszen lehet, hogy huszonhat játékos is elegendő lenne a keretbe, azonban ha a középpályán hirtelen kevesen maradnának az Azerbajdzsán elleni meccsre, akkor az utolsó pillanatban óriási kapkodásban kellene behívnunk valakit a kiesők helyére. Ezt elkerülendő jobbnak láttam, ha inkább Máté is velünk tart és már az első edzéstől kezdve velünk készül, hogy minél inkább elsajátítsa a játékunkat, taktikánkat

– mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak.

A DAC középpálya, aki idén csapata minden bajnokiján kezdő volt, régóta várt már erre a lehetőségre.

„Nagyon örülök, hogy ismét a válogatott keret tagja lehetek” – mondta Vida Máté. „Részben ezért is igazoltam annak idején ide, a DAC-hoz, hogy legyen esélyem újra válogatottnak lenni. Mióta megérkeztem ide, azóta ezért küzdöttem minden nap, úgyhogy mást nem is nagyon tudok mondani ebben a pillanatban, mint hogy borzasztó boldog vagyok.”

A keret tagjai vasárnap este találkoznak Telkiben.

Olvasói sztorik