Magyar foci

Az NB III-es Eger ráijesztett a Fehérvárra a Magyar Kupában

Ötgólos második félidő.

A legjobb 64 közé jutásért lépett pályára szombat délelőtt a Magyar Kupában a harmadosztályú Eger SE és a Mol Fehérvár FC, és óriási meglepetésre Pataki Viktor góljával a 43. percben megszerezte a vezetést a kiscsapat. Pedig a címvédő erős együttessel kezdett, a Kovácsik – Nego, Musliu, Rus, Stopira – Pantic, Nikolov – Milanov, Petrjak – Futács, Hodzic összeállítás legalábbis ezt tükrözi.

A Fehérvár többször is közel járt ahhoz, hogy előnybe kerüljön, ám kimaradtak a helyzetei. A 35. percben Armin Hodzic találta el a kapufát, majd jött az egri találat: Pataki nyolc méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, így az első játékrészt követően előnyben volt az Eger.

Nem nagy meglepetés, hogy a második felvonást egészen más felfogásban kezdte a Fehérvár, amely villámgyorsan kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte. A 47. percben Hodzic talált be, nem sokkal később pedig Futács Márkó hozta a bajnoki formáját (1–2). A Vidi nem állt le, és a 77. percben Boban Nikolov is beköszönt. Utóbb kiderült, nagy szükség is volt a harmadik találatra, ugyanis a fehérvári védelem kapitális hibája után Árvai Ádám szépített. Nem sokkal a vége előtt Nikolov állította be a 4–2-es végeredményt; a macedón futballista Kovács István labdáját vágta be közelről.

Magyar Kupa, a legjobb 64 közé jutásért

Eger SE–Mol Fehérvár FC 2–4 (1–0)

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Az egriek vezető gólja

Olvasói sztorik