Magyar foci sport

Az NB III-es Eger ráijesztett a Fehérvárra a Magyar Kupában

Ötgólos második félidő.

A legjobb 64 közé jutásért lépett pályára szombat délelőtt a Magyar Kupában a harmadosztályú Eger SE és a Mol Fehérvár FC, és óriási meglepetésre Pataki Viktor góljával a 43. percben megszerezte a vezetést a kiscsapat. Pedig a címvédő erős együttessel kezdett, a Kovácsik – Nego, Musliu, Rus, Stopira – Pantic, Nikolov – Milanov, Petrjak – Futács, Hodzic összeállítás legalábbis ezt tükrözi.

A Fehérvár többször is közel járt ahhoz, hogy előnybe kerüljön, ám kimaradtak a helyzetei. A 35. percben Armin Hodzic találta el a kapufát, majd jött az egri találat: Pataki nyolc méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, így az első játékrészt követően előnyben volt az Eger.

Nem nagy meglepetés, hogy a második felvonást egészen más felfogásban kezdte a Fehérvár, amely villámgyorsan kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte. A 47. percben Hodzic talált be, nem sokkal később pedig Futács Márkó hozta a bajnoki formáját (1–2). A Vidi nem állt le, és a 77. percben Boban Nikolov is beköszönt. Utóbb kiderült, nagy szükség is volt a harmadik találatra, ugyanis a fehérvári védelem kapitális hibája után Árvai Ádám szépített. Nem sokkal a vége előtt Nikolov állította be a 4–2-es végeredményt; a macedón futballista Kovács István labdáját vágta be közelről.

Magyar Kupa, a legjobb 64 közé jutásért

Eger SE–Mol Fehérvár FC 2–4 (1–0)

Kiemelt kép: molfehervarfc.hu

Az egriek vezető gólja

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!