Magyar foci

Belső vizsgálatot indít a Szpari a brutális szabálytalanság miatt

Gulyás Máté még szerda este elnézést kért a teljes szezonra kidőlő Szimcso Viktortól.

Elszabadultak az indulatok a szerdai WKW ETO FC Győr–Nyíregyháza Spartacus mérkőzés hajrájában – emlékezik vissza az NB II-es Szapri hivatalos honlapja. A 76. percben Makra Zsolt és Purguly Árpád asszisztensedzők szólalkoztak össze, a játékvezető pedig mindkettejüknek piros lapot adott. A 94. percben aztán Gulyás Máté kaszálta el Szimcso Viktort, amiért kiállította a játékvezető.

A győri játékos komolyan megsérült, a Szpari védője még aznap este telefonon elnézést kért tőle. A lefújás után aztán a győriek kapusedzője Sebők Zsolt és a Spartacus vezetőedzője, Zoran Szpisljak is piros lapot kapott.

Ezek a jelenetek nem a futballpályára valók, ebben egyetértettünk az ETO ügyvezetőjével, akivel ma megbeszéltük a történteket. A két klub között eddig jó volt a kapcsolat, és szeretnénk, ha ez a jövőben is így maradna. Mind a játékosokat, mind a vezetőket érik provokáló megjegyzések a találkozókon, de ezekre nem szabad így reagálni. Várjuk a szövetség döntését a kiállítások ügyében, és egyúttal belső vizsgálatot is indítunk a történtek miatt

– mondta Kozák Attila ügyvezető.

Az esettel kapcsolatban a győriek is közleményt adtak ki hivatalos honlapjukon:

Ma reggel elvégezték Viktoron a szükséges MR-vizsgálatokat is, amelyek beigazolták félelmeinket. A leleteken tisztán látszik, hogy játékosunk bal térdében elülső kereszt- és belső oldalszalag szakadást szenvedett, valamint leszakadt a porc is. Ez alapján sajnos kijelenthető, hogy Szimcsora körülbelül 8-12 hónap kihagyás vár, és karrierje is veszélybe került. Játékosunkat Dr. Majzik Ernő, az ország egyik térdspecialistája fogja megoperálni hétfőn Siófokon

– mondta Szimcso sérülésről és állapotáról Soós Imre ügyvezető.

A parázs hangulatú mérkőzésen a két kispad között is forrt a levegő, a Nyíregyháza szakmai stábja többször is elhagyta saját technikai zónáját, és az ETO technikai zónájába érve a hazaiak stábját lökdösni, sértegetni kezdték – írja az eto.hu. Több sárga- és piros lap is villant, némelyik azért megkérdőjelezhetően.

Sebők Zsolt kapusedző elmondta, a mérkőzés lefújása után már kezdtek lecsillapodni a kedélyek a súlyos belépő miatt, amikor Szpisljak hátulról odalépett hozzá, és ráfogott a nyakára, dulakodni kezdett. Emiatt újabb tömörülés alakult ki, szóváltásba keveredtek, majd mindketten piros lapot kaptak. „Nem éreztem jogosnak a kiállítást – mondta Sebők –, hiszen a saját technikai zónánkban voltunk, és az ellenfél folyamodott tettlegességhez, ráadásul ő volt a kezdeményező fél. Természetes, hogy én is reagáltam.”

„Az első kiállítás előtti szituációnál az ellenfél másodedzője elhagyta a technikai zónáját, és ordenáré módon, üvöltözve szidalmazott engem és a szakmai stábunkat” – mondta Boér Gábor, az ETO vezetőedzője. – „Nem is értem a kifakadását, hiszen egy csúnya nyíregyházi belépő után tette mindezt, és természetesen a mi kispadunk sem hagyta szó nélkül a történteket. Hozzá kell tenni, hogy közülünk egyetlenegy stábtag sem hagyta el a technikai zónát, de nyilván nem tudtuk megőrizni a higgadtságunkat. Sajnos Makra Zsolti áldozatául esett a provokációnak, és így őt is kiállította a játékvezető.

A második szituációnál nagyon távol voltam – szerencsére-, így nem is láttam pontosan, hogy mi történt, de ahogy a kollégáimtól értesültem, szintén hasonló koreográfia zajlott le, vagyis az ellenfél vezetőedzője átjött a technikai zónánkba, és ott dulakodni kezdett Sebők Zsoltival. Mindezt egy olyan jelenet után, amikor az ellenfél játékosa szándékosan megrúgta Szimcso Viktort. Nehéz ilyen esetekben higgadtnak, nyugodtnak maradni, pláne úgy, hogy közvetlen közelről láttuk ezt a horror sérülést. Fontosnak tartom még elmondani, hogy olyan vádakkal illetni az ellenfél csapatát, stábját, ami nem megalapozott, óriási felelőtlenség és tiszteletlenség. Szeretnénk túllépni a történteken, és ezzel lezárni a ránk vonatkozó részt

– mondta Boér Gábor az incidensekkel kapcsolatban.

A WKW ETO FC Győr csapata, szakmai stábja és vezetősége várja az MLSZ Fegyelmi Bizottságának döntését, és bízik benne, hogy az incidens súlyosságának megfelelő ítélet születik. Mint azt a klubhonlap megjegyzi, tudják, hogy egy súlyosan elmarasztaló ítélet sem hozza vissza Viktort a pályára, ennek ellenére úgy gondolják, példát kell statuálni, hogy ilyen brutális eset soha többet ne fordulhasson elő.

A csapat, klub dolgozói egy emberként szurkolnak Szimcso Viktor mielőbbi felépüléséért, nagyon várják vissza a pályára. Addig is gyógyulásához, rehabilitációjához mindenben segítséget nyújtanak, a szükséges feltételeket biztosítják, hogy neki semmi másra ne kelljen koncentrálnia, csak a minél gyorsabb felépülésre és a visszatérésre.

Kiemelt kép: nyiregyhazaspartacus.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik